ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα …. 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Περί ταγκό
Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης στο Βόλο στην ετήσια γενική συνέλευση των Βιομηχάνων. Με την ακρίβεια να τραβά την ανηφόρα και μεσούντων των συνεχών ανατιμήσεων στα βασικά προϊόντα διατροφής, αναμένεται με ανυπομονησία… να παρουσιαστεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για να αντιμετωπιστεί… αποτελεσματικά, γιατί η επιχειρηματολογία περί “ταγκό” δεν έπεισε…
Β.Κ

Ατυχία
Ατυχοι για μία ακόμη φορά οι άνεργοι της ΒΙΟΠΑΛ. Το δικαστήριο για την ανακήρυξη πιστωτών έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη 1 Απριλίου, όμως εκείνη την ημέρα θα έχουν αποχή οι δικηγόροι, στα πλαίσια της 48ωρης κινητοποίησης που αποφασίστηκε για το ασφαλιστικό. “Όπου φτωχός και η μοίρα του…” δηλαδή και οι άνθρωποι περιμένουν χρόνια να δούνε το χρώμα του χρήματος.
Β.Κ

Για το δημοψήφισμα
Διίστανται οι απόψεις περί της αναγκαιότητας του δημοψηφίσματος ή όχι για το ασφαλιστικό. Αναμενόμενο, όταν όλα εντάσσονται στην πολιτική θεώρηση και στην ανάλυση όλων των παραμέτρων που αφορούν στο αντίστοιχο θέμα κάθε φορά.
Στην περίπτωση ωστόσο του ασφαλιστικού, αν μη τι άλλο και με δεδομένο ότι θίγεται όχι μόνο η σημερινή γενιά αλλά και οι επόμενες, η λαϊκή ετυμηγορία θα έπρεπε να είναι επιβεβλημένη. Και να συμφωνήσουν σε αυτό όλα τα κόμματα. Όχι απλά να το διακηρύττουν στις κομματικές τους διαδικασίες και μετά να σφυρίζουν αδιάφορα ή τουλάχιστον να μην ενεργοποιούνται όσο πρέπει… Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι ακόμη και εάν οι υπογραφές ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο… το Σύνταγμα είναι τέτοιο, που δεν αφήνει περιθώρια… Κατά τα άλλα πάνω από όλα μετράει η βούληση του λαού…
Β.Κ

Εφοδος
στα νησιά
Το Υπουργείο Οικονομίας, σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά του, που υστερούν σημαντικά σε σχέση με τους αρχικούς του σχεδιασμούς, έχει βγάλει σε πλήρη ανάπτυξη, όπως φαίνεται, όλο το φορολογικό του οπλοστάσιο σε επίπεδο ελεγκτικών μηχανισμών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο επομένως ότι χθες στο λιμάνι εθεάθησαν στελέχη της τοπικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, άρτι αφιχθέντες από τετραήμερη έφοδό τους στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Την ίδια στιγμή ελεγκτές της Α΄ και Β΄ ΔΟΥ στο Βόλο έκαναν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, αναζητώντας την άκρη του νήματος για το γεγονός πως ομόρρυθμες επιχειρήσεις με τζίρο 600 ή 700 χιλιάδων ευρώ, έχουν πιστωτικό υπόλοιπο επιστροφής φόρου…
Α.Τ.

Προθέσεις
Το όχι στην καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να είναι επιλεκτικό, διότι τότε είναι κοινή υποκρισία και υποκρύπτει ύποπτες προθέσεις. Το σχόλιο γίνεται με αφορμή την αποκάλυψη του ρόλου του Γάλλου ακτιβιστή δημοσιογράφου της Οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα».
Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, ο συνειρμός δεν έχει να κάνει με οποιεσδήποτε τοπικές αναφορές…
Α.Τ.

Αλλοι έφαγαν ξύλο, άλλοι έκαναν δηλώσεις, άλλοι πήγαν μια βόλτα απ’ την Ασφάλεια, τελικά ο μόνος κερδισμένος και πάλι (έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων) ο δήμαρχος Φερών Κωνσταντίνος Κανάρης. Αψευδής μάρτυρας η φωτογραφία.

Νέος βραχνάς
για την πόλη
Αυτή η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη περί επέκτασης του υπάρχοντος δικαστικού μεγάρου μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα σε νέο βραχνά της πόλης. Όταν μιλάμε για περιορισμό της ρύπανσης και της κυκλοφορίας στο κέντρο του Βόλου, είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις;
Χ.Μ

Φαινόταν
το πράγμα
Το είχαμε γράψει και παλιότερα. Από τη στιγμή που ο Θανάσης Νάκος και ο Γιώργος Σούρλας είχαν προτείνει την παραμονή του δικαστικού μεγάρου στη σημερινή του θέση, ήταν δύσκολο για τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προτείνει κάτι διαφορετικό, παρά την αντίθεση που εξέφρασε πλήθος τοπικών φορέων. Θα προέκυπτε εσωκομματικό ζήτημα.
Χ.Μ

Πρώτα κόβουν
και μετά μετράνε;
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ είχε γνωστοποιηθεί η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη μετά την προχθεσινή σύσκεψη, χθες στο δικαστικό μέγαρο Βόλου εμφανίστηκαν οι μηχανικοί της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» και έκαναν επιμετρήσεις του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου. Δηλαδή πρώτα αποφασίζουν και μετά μετράνε τα υπάρχοντα δεδομένα; Σε οίκο υψηλής ραπτικής να τους προσλάβουμε όλους αυτούς.
Χ.Μ

Εχει καλά
περάσματα
Στο στελεχιακό δυναμικό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας που προέρχεται απ΄ το ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος γραμματέας του κόμματος Χρήστος Νικόπουλος έχει πολύ καλά περάσματα. Τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα μάλλον δεν έχουν μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα, λένε οι γνωρίζοντες τα τοπικά του ΠΑΣΟΚ.
Χ.Μ

Τα αποτελέσματα
στο Νοσοκομείο
Το αξιοπερίεργο με τις εκλογές των εργαζομένων στο Νοσοκομείο είναι ότι παρά το γεγονός πως πρόκειται για μαζικότατο σωματείο 700 και πλέον μελών, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) έλαβε 60% και η ΔΑΚΕ (Ν.Δ) έλαβε 40%. Πού το περίεργο, θα μου πείτε… Πώς δεν είναι περίεργη η απουσία των αριστερών παρατάξεων; Πού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, που σύμφωνα μ΄ όλες τις δημοσκοπήσεις αυξάνουν την απήχησή τους στην κοινωνία; Σ΄ άλλο πολιτικό περιβάλλον από το γενικότερο ελληνικό είναι το Νοσοκομείο Βόλου; Εκτός κι αν ισχύει αυτό που λένε κάποιοι κακεντρεχείς, ότι έτσι καταγράφονται και οι προσλήψεις των τελευταίων δεκαετιών από τα δύο κόμματα εξουσίας. Σε τελική ανάλυση, αν είναι τόσο μάγκες οι πράσινοι και οι γαλάζιοι συνδικαλιστές και εξαφάνισαν τους κόκκινους… κόκκους, μαγκιά τους.

Χ.Μ
Ολοι συμφωνούν…
«Δεν ξέρω αν κάποιοι εκ των υστέρων ανακαλύπτουν διαφωνίες, πάντως συμφωνούμε όλοι…», έλεγε χθες ο νομάρχης σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο των επτά σημείων για την αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης. Για του λόγου το αληθές παρέπεμπε στα πρακτικά της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία.
Πάντως εάν κάπου σίγουρα προκλήθηκαν διαφωνίες, είναι στους κόλπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Μέλη της ΠΑΣΚ Μηχανικών σχολίαζαν ότι η Διοικούσα Επιτροπή δεν πήρε απόφαση για συμμετοχή ή μη στο συντονιστικό όργανο, ότι ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. εξέφρασε προσωπικές απόψεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξουσιοδοτείται να υπαναχωρεί δημόσια, πλήττοντας το κύρος του Τ.Ε.Ε.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου