ΤΟΠΙΚΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου

πυρετώδεις-προετοιμασίες-για-την-επί-851206

Διπλός ο συμβολισμός” της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στη Λάρισα αύριο Κυριακή.
Αφενός να καταδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει δίπλα στον αγροτικό κόσμο και αφετέρου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην περιφέρεια.
Χθες στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων των κομματικών οργάνων, σε επίπεδο Θεσσαλίας, υπό την προεδρία του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για την κινητοποίηση της επίσκεψης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου θα ξεκινήσει αύριο την επίσκεψή του στη Λάρισα από το Κιλελέρ, όπου στις 12 μ. θα παρευρίσκεται στον γιορτασμό για την εξέγερση των κολλίγων, που διοργανώνει η Νομαρχία Λάρισας και ο δήμος Κιλελέρ.
Ο Συντονιστής της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Γ. Φώτης με ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες, με την μαζική και δυναμική τους παρουσία, να αναδείξουν τον φετινό γιορτασμό σε γιορτή Ελπίδας και Αγώνα για τους αγρότες της Θεσσαλίας.
Στις 4 το απόγευμα μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στη Λάρισα το νεοεκλεγέν πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στο Ξενοδοχείο Imperial.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει τα τελευταία χρόνια εκτός Αθηνών, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεδρίαση.
«Είναι μία επίκαιρη πρόκληση ευθύνης προς το ΠΑΣΟΚ, να στρέψουμε τα βλέμματά μας και να οριοθετήσουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον αγροτικό κόσμο», επισήμανε χθες μετά την κομματική σύσκεψη ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ο συμβολισμός είναι διπλός, επαφή με τον αγροτικό κόσμο από την μία και από την άλλη η πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, για να αναδειχθεί η προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια.
Η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλία ασφαλώς και αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει στόχο την επανάκτηση των πολιτικών του δυνάμεων κυρίως στον αγροτικό κόσμο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “Ταχυδρόμου”, στην πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να παρουσιάσει το βασικό πλαίσιο των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα, ενώ επίσης θα αναφερθεί αναλυτικά σημείο προς σημείο στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ στο Θεσσαλικό κάμπο, οι οποίες έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες.
Βασικός άξονας αυτών των αναφορών θα είναι οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί για τη διαχείριση του βαμβακιού, για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, για τις αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ, για τα προγράμματα νέων αγροτών αλλά και για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας μετά το 2013, που τερματίζονται οι επιδοτήσεις.
“Ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή” είναι το τρίπτυχο, πάνω στο οποίο θα κινηθεί ο κ. Παπανδρέου, προκειμένου να υπογραμμίσει ότι πρόκειται για στόχους υψηλής προτεραιότητας, όπως άλλωστε επιτάσσει και η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου