ΤΟΠΙΚΑ

Πότε θα μάθουμε την αλήθεια;

πότε-θα-μάθουμε-την-αλήθεια-851206

Βαλθήκανε να μας τρελάνουν μερικοί. Τόσο που η μόνη λογική κουβέντα που άκουσα για τούτη την ιστορία μεταβίβασης μετοχών του ΟΤΕ στην «Deutsche Telecom» ήταν το σχόλιο της κ. Αλέκας Παπαρήγα.
Η οποία «κάρφωσε» τους εργατοπατέρες των άλλων δυο κομμάτων της αντιπολίτευσης στον ΟΤΕ, αλλά και τα ίδια τα κόμματα, για την όψιμη «επανάστασή» τους.
Ξαφνικά έγινε «εθνικό ζήτημα» γιατί ο Βγενόπουλος της Marfin πούλησε τις μετοχές του αφεντικού του στην… ξένη εταιρία. Και επιστρατεύθηκαν τα σύνδρομα της κατοχής. Το «οι Γερμανοί ξανάρχονται». Να μας πάρουν τον ΟΤΕ.
Αλήθεια, τους άλλους ή τους εαυτούς τους κοροϊδεύουν αυτοί οι άνθρωποι; Για τόσο ανόητους μας θεωρούν όλους εμάς τους υπόλοιπους;
Η κ. Παπαρήγα υπενθύμισε το απλό και αυτονόητο. Ότι δεν βλέπει ποια είναι η διαφορά, αν το 20% των μετοχών του ΟΤΕ βρίσκεται στα χέρια του ενός ξένου, του Άραβα αφεντικού της Marfin Investment Group ή του άλλου ξένου που είναι η γερμανική εταιρία Ντόϊτσε Τέλεκομ.
Δηλαδή τα κεφάλαια του Ντουμπάϊ έγιναν ξαφνικά… εθνικό μας κεφάλαιο και είναι καλά, ενώ τα γερμανικά είναι κακά;
Έτσι κι αλλιώς οι μετοχές αυτές δεν ήταν στα χέρια του ΟΤΕ, ούτε του ελληνικού δημοσίου. Στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων ήταν. Και το ακόμη σημαντικότερο είναι ότι κάτι παραπάνω από τα δύο τρίτα των μετοχών του ΟΤΕ βρίσκεται ήδη σε χέρια ιδιωτών. Απλώς κανείς άλλος δεν είχε τόσο μεγάλο ποσοστό όσο η Marfin.
Το θέμα είναι αν έπρεπε να πουλάει το κράτος κομμάτια από έναν οργανισμό που είναι ήδη η μεγαλύτερη επιχείρηση και έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ή αν αυτός ο οργανισμός θα έπρεπε να επενδύει στο εξωτερικό, εξαγοράζοντας άλλους.
Και άλλοι αναγκάζονται να πουλήσουν. Όπως η αριστερή κυβέρνηση της Ιταλίας που πούλησε τον εθνικό της αερομεταφορέα στους Γάλλους και τους Ολλανδούς. Αλλά η ALITALIA είχε σχεδόν τα χάλια της δικής μας Ολυμπιακής.
Εκείνο που πονάει είναι το θέμα του μάνατζμεντ.
Το διεκδίκησε και η Marfin και δεν της το έδωσαν. Θεωρήθηκε μάλιστα «αιτία πολέμου» η εμμονή σε ένα τέτοιο αίτημα. Τώρα τι άλλαξε; Γιατί το παραχωρούμε;
Εδώ κ. Πρόεδρε χρωστάτε μια καθαρή απάντηση. Που μέχρι στιγμής δεν την είδαμε.
Πήραμε κάποιο αντάλλαγμα που δεν το γνωρίζουμε οι πολίτες;
Διότι πολύ μυστικότητα περιβάλει αυτή την αλλαγή στάσης. Και επειδή πολλά έχουν βγει στον αέρα τελευταία, για το πώς λαδώνονταν διάφοροι στον ΟΤΕ -αλλά και παραπάνω- είναι φυσικό να πηγαίνει ο νους μας στο «πονηρό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου