ΤΟΠΙΚΑ

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ: “Μας συνδέουν πολλά με τους Έλληνες”

βρισκονται-στο-βολο-μας-συνδέουν-πο-851206

Πολυμελής ομάδα από την Τουρκία ξεναγήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Οι δεσμοί φιλίας που οικοδομούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, αποτέλεσαν το έναυσμα για την επίσκεψη δεκαέξι μαθητών και τριών καθηγητών Τεχνικού Λυκείου της Τουρκίας, στο Βόλο. Οι διδάσκοντες και οι μαθητές του Τεχνικού Λυκείου της πόλης Ελαζίγκ της Ανατολίας θα “φιλοξενηθούν” επί ένα μήνα στην περιοχή, με την αρωγή των τοπικών φορέων. Πρωταρχικός στόχος είναι να παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστηριακές ασκήσεις στο 2ο ΣΕΚ Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Λεονάρντο Ντα Βίντσι”, γνωρίζοντας παράλληλα, την πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης των Αργοναυτών. Η χθεσινή επίσκεψη της ομάδας στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, όπου παρακολούθησαν την νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου “Το όνειρο του Ιάσονα”, εντάσσεται στο πλαίσιο των δεσμών φιλίας που δομούνται με άξονα τον πολιτισμό. Οπως επισημαίνουν μάλιστα οι καθηγητές Ορχάν Ισπίρ, Ράχμι Ντίκιτσι και Νέχμι Ντεμιρκέσερ οι εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει μέχρι στιγμής από την περιοχή είναι πολύ θετικές, σε συνάρτηση με την φιλική υποδοχή των Βολιωτών. “Οι δύο λαοί έχουν πολλά κοινά σημεία και για μας είναι πρώτη επιλογή ο ελληνικός πολιτισμός” αναφέρει ειδικότερα ο Νέχμι Ντεμιρκέσερ, ο οποίος εκφράζει παράλληλα τις εξαιρετικές εντυπώσεις της ομάδας σχετικά με την ιστορία, τις μυθολογικές καταβολές και το πολιτιστικό υπόβαθρο της περιοχής. “Μάθαμε τον Μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας και μας άρεσε πολύ” υπογραμμίζουν τα μέλη της ομάδας, μιλώντας παράλληλα με έκδηλο ενθουσιασμό για “τις ομορφιές της περιοχής” και την “φιλική διάθεση των κατοίκων”.
Τους επισκέπτες από την γείτονα συνόδευσε στο Δημοτικό Θέατρο η διευθύντρια του 2ου ΣΕΚ κ. Βάσω Κραββαρίτου, εξηγώντας στον “Τ” ότι “οι μαθητές και οι καθηγητές τους “φιλοξενούνται” στα εργαστήρια του 2ου ΣΕΚ Νέας Ιωνίας, όπου παρακολουθούν μαθήματα. Καθημερινά, προσθέτει η κ. Κραββαρίτου, παρακολουθούν εργαστηριακές ασκήσεις σε διαφορετικά εργαστήρια, όπου συνεργάζονται με τους καθηγητές και τους μαθητές μας”. Διοργανωτές του προγράμματος και υπεύθυνοι οικονομικά είναι ο κ. Θεόδωρος Καραγιάννης και ο κ. Γιώργος Κομίνης και “ένας από τους στόχους είναι η απόκτηση σφαιρικών γνώσεων. Πέρα όμως από την ανταλλαγή εκπαιδευτικής διδασκαλίας και γνώσεων παράλληλος στόχος είναι η γνωριμία με τον πολιτισμό μας. Στο πλαίσιο αυτών των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καταλήγει η διευθύντρια του 2ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας, επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Θέατρο για να παρακολουθήσουμε το “Ονειρο του Ιάσονα”.
Η φιλοξενούμενη ομάδα ξεναγήθηκε στο μεταξύ από τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στο Αργοναυτικό Πάρκο στην Άφησσο, ενώ στο πρόγραμμα της επίσκεψης εντάσσεται ο Δήμος Βόλου, το ΕΠΑΛ της Αγριάς και το 1ο ΣΕΚ Νέας Ιωνίας. Την επόμενη εβδομάδα οι επισκέπτες από την γείτονα θα φιλοξενηθούν από τον Δήμο Νέας Ιωνίας, θα επισκεφτούν το Μουσείο Τσαλαπάτα και το ΙΕΚ Δήμου Βόλου πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, που βρίσκεται στην κεντροαριστερή πλευρά της Τουρκίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου