ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα χρόνια ΚΗΦΗ Βόλου

δέκα-χρόνια-κηφη-βόλου-646545

Το ΚΗΦΗ Βόλου είναι μια δομή της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ που ξεκίνησε να λειτουργεί στις 6 Οκτωβρίου 2003. Είναι μια υπηρεσία που όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε φροντίδα σε άτομα με προβλήματα υγείας όπως άνοια, κατάθλιψη, ισχαιμικά επεισόδια και κινητικά προβλήματα

Είναι ένας χώρος στον οποίο επαγγελματίες υγείας ασχολούνται με τη φύλαξη και τη δημιουργική απασχόληση ηλικιωμένων, έτσι ώστε να αποφεύγεται η απομόνωσή τους και να εξυπηρετούνται οι φροντιστές τους, οι οποίοι εργάζονται.

Στο ΚΗΦΗ οι εξυπηρετούμενοι ασχολούνται με δραστηριότητες όπως: ασκήσεις μνήμης, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, χειροτεχνία, επιτραπέζια παιχνίδια κ.α. Σκοπός όλων των παραπάνω είναι η αξιοποίηση του χρόνου των εξυπηρετούμενων με όσο πιο δημιουργικό και ευχάριστό τρόπο γίνεται. Επίσης οι εργαζόμενοι στο κέντρο φροντίζουν την ατομική υγιεινή του καθενός μια φορά την εβδομάδα

Κατά διαστήματα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την ψυχαγωγία των ηλικιωμένων όπως θεατρικά δρώμενα, τραγούδια από παιδική χορωδία κ.α., οι οποίες συγκινούν πολύ τους ίδιους και τους φροντιστές τους. Κάτι που επίσης τους ευχαριστεί είναι ο εκκλησιασμός που γίνεται σε μεγάλες γιορτές και οι μικροί περίπατοι σε κοντινά μέρη όποτε ο καιρός το επιτρέπει.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς από και προς το κέντρο με αυτοκίνητο που διαθέτει η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Το ΚΗΦΗ βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου (Γαλλίας 66 – Μαυροκορδάτου) και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 35578.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου