ΤΟΠΙΚΑ

Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

φεστιβάλ-θρησκευτικής-μουσικής-851206

Καταξιωμένο θεσμό αποτελεί το Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής που διοργανώνει για 17η χρονιά η Βολιώτικη Χορωδία και θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Στην φετινή διοργάνωση περιλαμβάνονται χορωδιακές αποδώσεις από έργα των Μπαχ, Σούμπερτ, Χάϋδν, Βέρντι, Ντουράντε και άλλων μουσουργών, σε συνδυασμό με βυζαντινά ποικίλματα αλλά και συνθέσεις νεότερων και σύγχρονων δημιουργών, Ελλήνων και ξένων, που έχουν επιδοθεί στο θρησκευτικό ρεπερτόριο. Ιδιαίτερη θέση κατέχουν τα νέγρικα σπιρίτουαλς, όπου η Βολιώτικη Χορωδία έχει προετοιμαστεί με ιδιαίτερο ζήλο.
Την προσπάθεια της Βολιώτικης Χορωδίας συνδράμουν ως αρωγοί η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και η ΕΚΠΟΛ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα: Το Σάββατο 12 Απριλίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου (Κ. Καρτάλη και Γαζή) θα εμφανιστούν η μικτή Χορωδία του Δήμου Αργυρούπολης (Αθηνών) με μαέστρο τον Κώστα Ευαγγελάτο, η μικτή Χορωδία ΟΤΕ Θεσσαλονίκης με μαέστρο τον Γιάννη Τσαουσίδη, η μικτή Χορωδία Δήμου Νέας Κίου με μαέστρο το Θεοδόση Αντωνιάδη και η Βολιώτικη Χορωδία με μαέστρο τη Στάσα Τζάλλα. Την Κυριακή το πρωί 13 Απριλίου η Βολιώτικη Χορωδία θα ερμηνεύσει με την μικτή της σύνθεση, την τετράφωνη “Θεία Λειτουργία” του συνθέτη Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως ως συμβολή στην λατρευτική και ευχαριστιακή ζωή της τοπικής Εκκλησίας.
Πρόκειται για τον καταξιωμένο πλέον θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας, που εμπλουτίζει με τον καλύτερο τρόπο την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα του Βόλου, δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα και ενισχύει ποιοτικά την πολιτιστική ζωή στην πόλη μας. Σε αρκετές δεκάδες αριθμούνται οι διακεκριμένες χορωδίες, και πολλοί είναι οι σολίστες, συνθέτες και καλλιτεχνικοί διευθυντές, που έχουν έως τώρα εμφανιστεί στο Βόλο, με την ευκαιρία του συγκεκριμένου Φεστιβάλ, προσφέροντας στους φιλόμουσους χορωδιακά ακούσματα υψηλής ποιότητας και πρόσφορο τρόπο να έρθουν σε επαφή με σπουδαία έργα της παγκόσμιας μουσικής ανθολογίας.
Η παρακολούθηση των δύο εκδηλώσεων είναι ανοιχτή για όλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου