ΤΟΠΙΚΑ

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ στο Βόλο

σεισμός-31-ρίχτερ-στο-βόλο-646666

Το επίκεντρο εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή του Φυτόκου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,8 R σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν τις 6 το απόγευμα στο Βόλο. Η ένταση του σεισμού μπορεί να ήταν μικρή , ήταν ωστόσο αρκετή για να γίνει αρκετά αισθητός μέσα στο Βόλο, καθώς οι συντεταγμένες που δίνουν τα σεισμογραφικά ινστιτούτα, δίνουν την περιοχή του Φυτόκου, ως επίκεντρο του σεισμού, ενώ και το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό, περίπου πέντε χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 4 χλμ. βόρεια του Βόλου και 3 χλμ δυτικά της Μακρινίτσας και είχε εστιακό βάθος 9 χλμ. Τις ίδιες συντεταγμένες έδωσαν και αμερικάνικα sites που καταγράφουν όλες τις σεισμικές δονήσεις στον πλανήτη.

Την ίδια ώρα το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, δίνοντας ως επίκεντρο την περιοχή 8 χλμ βόρεια του Βόλου και 6 βορειοδυτικά της Μακρινίτσας , ενώ το εστιακό βάθος σύμφωνα με το ίδιο Σεισμολογικό Κέντρο ήταν μόλις 2 χλμ.

Στα θετικά της σεισμικής δόνησης, που αναπόφευκτα προκάλεσε ανησυχία στους Βολιώτες, καταγράφεται το γεγονός ότι μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρξαν άλλες σεισμικές δονήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου