ΤΟΠΙΚΑ

Δυστυχώς, το κάψατε

δυστυχώς-το-κάψατε-851206

Αγαπητοί και σεβαστοί ηγέτες της αντιπολίτευσης, το θέμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης όλων των Ελλήνων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Και ενώ η κυβέρνηση το χειρίσθηκε με ανακολουθίες, πισωγυρίσματα και άτολμες αλλαγές, αναλαμβάνοντας πάντως το πολιτικό κόστος να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, εσείς δεν παρουσιάσατε κάτι συγκεκριμένο, μελετημένο, ικανό να πείσει.
Τώρα, «κατόπιν εορτής», ζητάτε δημοψήφισμα. Ενώ γνωρίζετε ότι η πρόταση αυτή είναι κατά το κοινώς λεγόμενο «για τα σμπάρα». Έτσι για να πέσουνε μερικές πολιτικές μπαλωθιές εντυπωσιακού τακτικισμού. Διότι βεβαίως γνωρίζετε πολύ καλά ότι μια τέτοια πρόταση δεν πρόκειται να περάσει, αφού χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων της Βουλής, δηλαδή 180 βουλευτές, τους οποίους δεν διαθέτετε.
Στην πραγματικότητα, δυστυχώς, την κάψατε τη διέξοδο του δημοψηφίσματος.
Αν στ’ αλήθεια πιστεύατε σ’ αυτήν, θα έπρεπε πολύ πριν από την ψήφιση του κυβερνητικού νομοσχεδίου να έχετε καταθέσει μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση, που να δίνει τη σωστή, κατά τις θέσεις σας, λύση στο πρόβλημα. Και να κληθεί ο κυρίαρχος λαός, αφού ενημερωθεί από όλους επί ένα δίμηνο, στην διάρκεια του οποίου θα συμφωνούσαν όλοι στην εφαρμογή ενός συμφώνου κοινωνικής ειρήνης, να επιλέξει ανάμεσα στις δύο προτάσεις.
Αυτά όλα όμως προϋποθέτουν συγκροτημένη λειτουργία των κομμάτων, με μακρόπνοους σχεδιασμούς, στηριγμένους σε υπεύθυνη μελέτη του κάθε προβλήματος. Και όχι απλώς να θεωρούμε πως σωστή και δυναμική αντιπολίτευση είναι να λέμε «όχι σε όλα» σε κάθε πρόταση, όταν δεν προέρχεται από μας.
Μακάρι να είχαν γίνει έτσι τα πράγματα. Μακάρι να είχε την πρωτοβουλία αυτή, οποιοσδήποτε, πρωτίστως δε η ίδια η κυβέρνηση, στην ώρα της. Ώστε η λύση του προβλήματος να έχει τέτοια επικύρωση, που να μην επιτρέπει σε κανέναν να κάνει τα συντεχνιακά ή κομματικά του παιγνίδια. Τώρα πια «το πουλάκι πέταξε». Και οι τουφεκιές που ρίχνετε, «στο φτερό», παράγουν μόνο κρότο και τίποτε περισσότερο.
Απλώς βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εντυπώσεις σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, που τώρα απαντά με την πρόταση μομφής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου