ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση Καραμανλή κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

επίθεση-καραμανλή-κατά-πασοκ-και-συρι-851206

Σκληρή επίθεση στα δύο κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, σήμερα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Δίνοντας απάντηση στην πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ και στην πρόταση για δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραμανλής είπε ότι είναι ένα παιχνίδι στον ανταγωνισμό πυροτεχνημάτων, στον ευρύτερο χώρο της Αντιπολίτευσης.
Είναι παιχνίδι εντυπώσεων η πρόταση για δημοψήφισμα, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί δύσκολα και περίπλοκα ζητήματα να απλουστεύονται και να ζητούμε από το λαό να αποφασίσει με ένα ναι ή ένα όχι.
Καμία μεταρρύθμιση δεν θα είχε προχωρήσει εάν κάθε φορά χρειαζόταν να γίνει δημοψήφισμα. Για παιχνίδι εντυπώσεων κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι με την πρόταση μομφής προσπαθεί να υπερκεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εντυπωσιασμό και αντιδραστικότητα. Η πρόταση δυσπιστίας, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι από τη μάχη της Βουλής η Νέα Δημοκρατία θα βγει κερδισμένη.
Η μάχη εντυπώσεων στην Αντιπολίτευση, συνέχισε ο πρωθυπουργός, δεν μας αφορά.
Ο πρωθυπουργός έκανε εκτεταμένη αναφορά στο Σκοπιανό. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει εντατική προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος, πήρε γενναίες και ειλικρινείς αποφάσεις, μιλώντας για αμοιβαία αποδεκτή ονομασία, που θα ισχύσει έναντι όλων με σαφή προσδιορισμό.
Συναντήσαμε αδιαλλαξία από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι χωρίς αμοιβαία αποδεκτή λύση δεν μπορεί να υπάρξει πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Περιγράφοντας τις προϋποθέσεις που βάζει η χώρα μας, ανέφερε ότι επιδιώκουμε μία ουσιαστικά σύνθετη ονομασία, που δεν θα είναι περιγραφή του πολιτεύματος των Σκοπίων. Αυτό δεν μας αφορά, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι επιδιώκουμε μία λύση ουσιαστική, όχι λύση στα χαρτιά, μία λύση που θα ισχύει έναντι όλων.
Επίσης, ανέφερε ότι η όποια λύση συμφωνηθεί δεν θα επικυρώνεται από μία δήλωση συμφωνίας, αλλά θα είναι λύση τελεσίδικη με τη σφραγίδα του ΟΗΕ. Ψευδεπίγραφη λύση δεν είναι λύση, ξεκαθάρισε ο κ. Καραμανλής.
Περιγράφοντας το σημείο στο οποίο βρίσκονται τώρα οι διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του κ. Νίμιτς, σημείωσε ότι απέχουμε από μία αμοιβαία αποδεκτή λύση. Ωστόσο, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.
Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στη μεγάλη, όπως τη χαρακτήρισε, μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, αντιμετωπίζεται η πολυδιάσπαση του συστήματος, επιτυγχάνεται η συγκράτηση των δαπανών και η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής. Δημιουργείται, συνέχισε, ένα εθνικό κεφάλαιο για την αλληλεγγύη των γενεών. Δρομολογείται μια ουσιαστική μεταρρύθμιση για ένα βιώσιμο, δίκαιο, σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα. Είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης των γενεών.
Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει αταλάντευτα τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.
Ακολούθως ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, κόντρα στις σειρήνες του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας. Αναφέρθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, ενώ σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων στην ιστορία της χώρας.
Συζητείται, συνέχισε, το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο και προωθείται περαιτέρω η εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η επίλυση του προβλήματος της Ολυμπιακής, η μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι τα λιμάνια. Μίλησε ακόμη για το σχέδιο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με το οποίο θα αντιμετωπιστεί περαιτέρω η γραφειοκρατία, αλλά και για τη μεταρρύθμιση της διοικητικής δομής της χώρας, που θα προωθήσει ακόμη περισσότερο την αποκέντρωση της διοίκησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου