ΤΟΠΙΚΑ

Εορτάζουν οι Ιεροψάλτες της Μητρόπολης

εορτάζουν-οι-ιεροψάλτες-της-μητρόπολ-648296

Η Τοπική μας Εκκλησία και εφέτος θα τιμήσει μεγαλοπρεπώς τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, Προστάτου του Ομωνύμου Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ομιλητής θα είναι ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας και Διευθυντής της Βυζαντινής Χορωδίας Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ο Ιεροψάλτης ως Εκκλησιαστική προσωπικότητα».

Στο τέλος του Εσπερινού θα τελεστεί ο Αγιασμός της ενάρξεως των μαθημάτων της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας, για το νέο Ιεραποστολικό έτος. Στο πρόσωπο του Οσίου Ιωάννου η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά το σύνολο του Ιεροψαλτικού κόσμου της περιοχής μας, που υπηρετεί ακατάπαυστα, με μεράκι, αγάπη και συνέπεια, την Ψαλτική Τέχνη και συνιστά ιερότατο και πολυτιμότατο παράγοντα της λειτουργικής ζωής της Εκκλησία μας.

Χειροτονία Διακόνου

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς θα λειτουργήσει αύριο Σάββατο 5 Οκτωβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Κατά τη θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την εις Διάκονον Χειροτονία του αδελφού της Μονής Μοναχού π. Μαξίμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου