ΤΟΠΙΚΑ

Κενά σε θέματα ασφάλειας

κενά-σε-θέματα-ασφάλειας-648360

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 3η Σύσκεψη του Δικτύου Πληροφόρησης για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία με τίτλο: «Πρόληψη κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων», που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας, Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας 2012 – 2013, με την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, από το 2002 έως και σήμερα, διοργανώνει Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας Γ΄ Κατηγορίας με στόχο την επιμόρφωση όσο το δυνατόν περισσότερων εργοδοτών και εργαζόμενων.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης τόνισε μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα ενημέρωσης για την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων.

«Η συγκεκριμένη ημερίδα πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, όπου οι συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και η συνεχής προσπάθεια για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων έχουν δυστυχώς αποπροσανατολίσει τους επιχειρηματίες και έχουν περάσει μερικές από τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας επιχείρησης (δηλωμένη εργασία, ασφάλεια εργασίας κ.λπ.) σε δεύτερη μοίρα.

Παράλληλα, η ανάγκη αναδιάρθρωσης της λειτουργίας των επιχειρήσεων και ο εκσυγχρονισμός τους, σε όρους έρευνας και καινοτομίας, έχουν δημιουργήσει «κενά» ως προς τις αναγκαίες γνώσεις των εργοδοτών σε θέματα ασφαλείας, τα οποία αν δεν καλυφθούν μέσω διαφόρων επιμορφωτικών σεμιναρίων μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα με τρομερές συνέπειες τόσο για τους εργαζομένους αλλά και την ίδια την επιχείρηση», ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου