ΤΟΠΙΚΑ

Με αύξηση 60% των αδέσποτων

με-αύξηση-60-των-αδέσποτων-648417

Με ραγδαίους ρυθμούς φαίνεται ότι αυξήθηκαν μέσα στην τελευταία πενταετία τα αδέσποτα ζώα στην πόλη του Βόλου, καθώς εκτιμήσεις των Φιλοζωικών Συλλόγων Βόλου κάνουν λόγο για ποσοστό 60%. Μάλιστα σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου διοργανώνει καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στις 6 το απόγευμα με μήνυμά της: «Στείρωση – Υιοθεσία και όχι φόλες».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οπως αναφέρουν εκπρόσωποι φιλοζωικών ομάδων της πόλης,οι εγκαταλείψεις ζώων στους δρόμους αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ ελλείψει πόρων έχουν “παγώσει” σε ορισμένους Δήμους της Μαγνησίας πολλά από τα προγράμματα περισυλλογής και στείρωσης που θα υλοποιούνταν.

Οπως αναφέρει η γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη: «η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, παρ’ όλες τις προσπάθειες που κάνουμε τόσα χρόνια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, εκτιμούμαι ότι την τελευταία πενταετία έχουμε αύξηση αδέσποτων γύρω στο 60%. Θεωρώ πως οι λόγοι της αύξησης είναι η νοοτροπία των Ελήνων να βλέπουν τα ζώα ως αντικείμενα και όταν τα βαρεθούν να τα εγκαταλείπουν ή θέμα της στείρωσης αλλά και ο παράγοντας οικονομική κρίση».

Καθιστική διαμαρτυρία

Στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, από τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου.

Μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Α και το Ω είναι η στείρωση των ζώων, εάν όλοι προχωρούσαμε σε στειρώσεις των ζώων μας σήμερα δεν θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της αύξησης αδέσποτων».

Να υιοθετήσουμε

ένα αδέσποτο!

Εκκληση στους δημότες να ενισχύσουν έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την καλλιέργεια φιλοζωϊκής συνείδησης, υιοθετώντας ένα από τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στο δημοτικό Καταφύγιο Αδεσπότων, απευθύνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Απόστολος Παντσάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου. «Χωρίς να αγνοούμε τις δυσκολίες των καιρών που διανύουμε, είναι αναγκαίο να επιβεβαιώσουμε σαν κοινωνία το πολιτιστικό μας επίπεδο και να φτάσουμε κάποια μέρα να γιορτάσουμε χωρίς αδέσποτα ζώα, χωρίς ζώα εγκαταλειμμένα και κακοποιημένα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Παντσάς σε σχετική δήλωσή του.

Το τηλέφωνο στο Καταφύγιο Αδέσποτων, στις Γλαφυρές, είναι: 24280 73111 και στο Γραφείο Αδέσποτων στο Δήμο, (πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας) είναι: 24213 53108 (με αρμόδια υπάλληλο την κ.Θεοχάρη Μαρία).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου