ΤΟΠΙΚΑ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Αποτίμηση των καταστροφών

σκοπελοσ-αποτίμηση-των-καταστροφών-851206

Σε αποτίμηση των καταστροφών, που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που έπληξε το νησί, θα προχωρήσει ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Γκούπα, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτη Μουζά και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αθανάσιο Κοντοκώστα, καθώς σήμερα μεταβαίνει στο νησί για το συγκεκριμένο σκοπό. Ο Υφυπουργός θα συμμετάσχει και σε σύσκεψη με τη δημοτική αρχή και τους τοπικούς φορείς, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του νησιού.
Στη Σκόπελο ωστόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης που παραμένουν εκεί βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή, παρά το γεγονός ότι κατευνάστηκε τελικά το μένος της πύρινης λαίλαπας, που κατέκαψε περισσότερα από 2.000 στρέμματα πευκοδάσους. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν χθες στην περιοχή δεν άφηναν περιθώρια εφησυχασμού και ως εκ τούτου άπαντες, δήμος, πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και εθελοντές, εξακολουθούν να βρίσκονται “επί ποδός” , προκειμένου να αποτραπούν οι πιθανότητες αναζωπύρωσης της φωτιάς. Η κατάσταση επιφυλακής θα συνεχιστεί, όπως εκτιμάται και τα επόμενα εικοσιτετράωρα για τους προαναφερθέντες λόγους.

Δήμος Σηπιάδας
Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα 24 Μαρτίου στο Δήμο Σηπιάδος, μια στη Χονδρή Άμμο και μία στα Κουκουλέϊκα. Η πρώτη εστία κατασβέστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ η δεύτερη, λόγω των θυελλωδών ανέμων οι οποίοι έπνεαν στην περιοχή, εξελίχθηκε σε πυρκαγιά, η οποία έκαψε περί τα 200 στρέμματα ελαιόδεντρα και 300 στρέμματα δασική έκταση.
Στην περιοχή έσπευσαν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, με τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου, πλήθος κατοίκων της περιοχής, καθώς και χωματουργικά μηχανήματα ιδιωτών τα οποία κλήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή να συνδράμουν στην κατάσβεση. Μολονότι είχε ήδη εκδηλωθεί πυρκαγιά και στο ανατολικό Πήλιο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γρήγορα στο σημείο. Παράλληλα κατέφθασε και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας κ. Τσαμπάζης. Ενδιαφέρον για τις φωτιές εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Νάκος για αποστολή αεροπορικών μέσων κατάσβεσης.
Γύρω στις 6 το απόγευμα οι άνεμοι κόπασαν και παράλληλα ξεκίνησε μικρής έντασης βροχόπτωση, πράγμα που έδωσε τη δυνατότητα να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Ωστόσο οι δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή μέχρι τις πρωινές ώρες για επιτήρηση των μικροεστιών και αποφυγή του ενδεχόμενου αναζωπύρωσης.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σηπιάδος σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση, για το ενδιαφέρον και την αυταπάρνηση που επέδειξαν, και συγχρόνως επιστεί την προσοχή στους κατοίκους για την αποφυγή παρόμοιων γεγονότων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Βαγγέλης Μπελτζενίτης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου