ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

πρόταση-δυσπιστίας-κατέθεσε-το-πασοκ-851206

Πρόταση δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης υπέβαλε χθες το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το ασφαλιστικό.
“Έξι μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προδώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου καταθέτοντας την πρόταση μομφής στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο Γ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, με αιχμή στην «υπονόμευση» του βασικού δικαιώματος σε αξιοπρεπείς συντάξεις.
«Λέμε απλά, ως εδώ και μη παρέκει», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ολοκλήρωσε την παρέμβασή του λέγοντας: “Καταθέτω πρόταση δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η οποία (πρόταση) βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τη διαμορφωμένη πεποίθηση των πολιτών. Καταθέτω την πρόταση δυσπιστίας εκ μέρους ολόκληρου του ΠΑΣΟΚ με τη βεβαιότητα ότι εκφράζουμε έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».
Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο παριστάμενος υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης είπε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αρχίσει η σχετική συζήτηση «εδώ και τώρα».
Ευχαριστώ το ΠΑΣΟΚ για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, γιατί δίνει μοναδική ευκαιρία στην κυβέρνηση να προβάλει το τεράστιο έργο της και να αναδείξει τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές αλλαγές, τόνισε ο κ. Λιάπης. Σημείωσε, επίσης, ότι η σκοπιμότητα της πρότασης ΠΑΣΟΚ είναι να υπερκεράσει τις εντυπώσεις της αντίστοιχης πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Μ. Λιάπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση δεν κατανοεί τη σοβαρότητα της στιγμής: «Δεν μας ενδιαφέρει εάν θεωρείτε ότι είμαστε ή όχι ουρά του οποιουδήποτε. Το πρόβλημα για τη χώρα είναι να μην είναι η Ελλάδα ουρά στην ΕΕ, στην οικονομία και στην κοινωνική πολιτική», τόνισε.
Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, η συζήτηση θα είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία.
Σημειώνεται ότι για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας, δηλαδή για να αποδειχθεί ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον την εμπιστοσύνη της Βουλής, πρέπει να υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
Τέλος επισημαίνεται ότι η προγραμματισμένη για χθες ονομαστική ψηφοφορία για το σύνολο του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου αναβλήθηκε για μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου