ΤΟΠΙΚΑ

25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Οι γιορταστικές εκδηλώσεις στο Βόλο

25η-μαρτιου-οι-γιορταστικές-εκδηλώσεις-851206

Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο για την 25η Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες εορταστικές και θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης.
Σήμερα, της Εθνικής μας Επετείου, στις επτά το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβικά θούρια και εμβατήρια. Στις οκτώ το πρωί θα γίνει η επίσημη έπαρση της σημαίας, στις 11 θα γίνει Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιου, ενώ στις 11:30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.
Στις 12 το μεσημέρι οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης, των αναπηρικών, εφεδροπολεμιστικών και αντιστασιακών οργανώσεων, 25 Δημοτικών Σχολείων και του συνόλου των Γυμνασίων και Λυκείων Βόλου-Ν. Ιωνίας, σωματείων, οδηγών, προσκόπων, τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Στο Πανεπιστήμιο
Πανηγυρική εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 25 Μαρτίου και ώρα 19.30 στο αμφιθέατρο “Γιάννης Κορδάτος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Μπαγιάτη, χαιρετισμό του Δημάρχου Βόλου κ. Αλέκου Βούλγαρη, ομιλία του προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αναπληρωτή καθηγητή Νεοελληνικής Ιστορίας κ. Δημητρίου Σακκή με θέμα “Πολιτισμική “κινητικότητα” και ευεργετισμός μετά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821”.
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Συμφωνική Νέων του Δήμου Βόλου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Συμεών Κόγκαν. Το πρόγραμμα της Συμφωνικής Νέων περιλαμβάνει δύο Νορβηγικούς χορούς του Γκριγκ, το περίφημα “Αβε Μαρία” και δύο αποσπάσματα από το “Χαμόγελο της Τζοκόντα” του Μάνου Χατζηδάκι, την “Προσωπογραφία της μητέρας μου” και τη “Βραδινή επιστροφή”.

Στο Δήμο Μηλεών
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Μηλεών διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου 2008 και ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών, στις Μηλιές. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μηλεών Ευστάθιος Γραμμένος με θέμα ομιλίας: “Η επανάσταση του ΄21 μέσα από λογοτεχνικά κείμενα”. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν η σολίστ πιάνου Μιμή Ρουφογάλη, η Δημοτική χορωδία Παλλήνης Αττικής υπό την διεύθυνση του κυρίου Χαράλαμπου Μιχαηλίδη και στο τραγούδι εμφανίζεται η σοπράνο Λένα Πολιτικού.

Ενωση Αναπήρων
και Θυμάτων Πολέμου
Από την Ενωση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Νομού Μαγνησίας καλούνται οι Ανάπηροι Πολέμου να συμμετάσχουν στις προγραμματισθείσες εκδηλώσεις της Νομαρχίας Μαγνησίας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ήτοι Δοξολογία, κατάθεση στεφάνου και στη συνέχεια παρέλαση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου