ΤΟΠΙΚΑ

Την ίδρυση νέου κλαδικού σωματείου

την-ίδρυση-νέου-κλαδικού-σωματείου-656475

Τη συγκρότηση νέου κλαδικού σωματείου στο μέταλλο κατήγγειλε χθες το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετεί τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας» Κων. Στεργίου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του συγκεκριμένου σωματείου είναι ελεγχόμενες και ότι πρόκειται ουσιαστικά για «σωματείο – σφραγίδα» το οποίο θα εξυπηρετήσει μόνο τους τοπικούς βιομηχάνους.

«Η κίνηση αυτή εξυπηρετεί δύο σκοπούς: «τη δημιουργία νόθων αντιπροσώπων οι οποίοι θα στηρίζουν και θα ψηφίζουν τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό σε ΕΚΒ και ΠΟΕΜ, για να συνεχίσουν να υπηρετούν τους Βιομήχανους και τις κυβερνήσεις τους και να ανακόψουν την ανοδική πορεία των ταξικών δυνάμεων και ιδιαίτερα του Συνδικάτου Μετάλλου, με την καθημερινή του δράση, τους αγώνες που αναπτύσσει, την σύγκρουση του με τους βιομήχανους, στέκεται εμπόδιο στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Κων. Στεργίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν τα νέο σωματείο εξέλεξε αντιπροσώπους στις 16 Σεπτεμβρίου, για να εκλέξει αντιπρόσωπους για τις εκλογές της ΠΟΕΜ στις 20 του μήνα. Η εργατική νομοθεσία ορίζει ότι για την ίδρυση εργατικού σωματείου απαιτούνται 21 ιδρυτικά μέλη τα οποία πρέπει να αποδεικνύουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με συγκεκριμένο εργοδότη, ο οποίος να κατονομάζεται ,όπως υποστηρίζει ωστόσο ο κ. Στεργίου, οι 22 από τα 25 ιδρυτικά μέλη δεν έχουν εργοδότη.

«Η μόνη απάντηση που τους ταιριάζει είναι η πλήρης απομόνωση τους από το σύνολο της εργατικής τάξης, η ενίσχυση και η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, η εγγραφή όλων των μεταλλεργατών στο Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»» κατέληξε ο κ. Στεργίου που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη για το νέο σωματείο, εάν και στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕΜ κατατέθηκε ένσταση για το νέο σωματείο που όμως απορρίφτηκε.

Τέλος έγινε κάλεσμα για την πανεργατική κινητοποίηση την Πέμπτη 3 Οκτώβρη στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου