ΤΟΠΙΚΑ

Δεν κάνουν φυσική

δεν-κάνουν-φυσική-657750

Εκτός ωρολογίου προγράμματος σε ορισμένα γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας, έχει βγει το μάθημα της Φυσικής, εξαιτίας των λειτουργικών κενών που δεν έχουν καλυφθεί.

Σύμφωνα με την αποτύπωση των λειτουργικών κενών στα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, στην οποία προχώρησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, λείπουν συνολικά οκτώ καθηγητές φυσικής πλήρους ωραρίου και δύο μειωμένου ωραρίου.

Στην πλειοψηφία των λειτουργικών κενών, τα έξι, εντοπίζονται σε σχολικές μονάδες μέσα στο Βόλο. Ως εκ τούτου, μαθητές ολόκληρων τάξεων στα σχολεία, είτε δεν κάνουν καθόλου μάθημα Φυσικής μέσα στην εβδομάδα, είτε κάνουν λιγότερες ώρες από αυτές που προβλέπονται.

Αλλοι τέσσερις καθηγητές φυσικής -δύο πλήρους και δύο μειωμένου ωραρίου- λείπουν από τα σχολεία της Σκιάθου και Σκοπέλου, όπου επίσης το μάθημα διδάσκεται μετ’ εμποδίων.

Από τη Διεύθυνση, έχει ήδη ζητηθεί η κάλυψη των λειτουργικών κενών στον κλάδο ΠΕ04 Φυσικής, οι θέσεις όμως δεν έχουν ακόμη καλυφθεί.

Σε εκκρεμότητα

η ενισχυτική

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η έναρξη των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια, εξαιτίας της έλλειψης ωρομισθίων εκπαιδευτικών που θα τα στελεχώσουν.

Οι αιτήσεις των μαθητών έχουν ήδη κατατεθεί από τον Ιούνιο και συνεχίζονται και μέσα στο Σεπτέμβριο, η έναρξη όμως των μαθημάτων για τους μαθητές που έχουν ανάγκη επιπλέον διδακτικής στήριξης στα σχολικά μαθήματα, δεν έχει ανακοινωθεί.

Τα τμήματα στελεχώνουν κάθε χρόνο ωρομίσθιοι καθηγητές για την πρόσληψη των οποίων, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας δεν έχει καμία ειδοποίηση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου