ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία…

στην-τελική-ευθεία-851206

Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ με τον Ολυμπιακό να οδηγεί την κούρσα, ύστερα από την ήττα του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη. Πέντε παιχνίδια ακόμα για να μάθουμε τον νέο πρωταθλητή, τις τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, αλλά και τις τρεις που θα υποβιβαστούν.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές λίγες είναι οι ομάδες που θα είναι αδιάφορες φέτος και αυτό λόγω των πλέι οφ. Ακόμα και αυτές που έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους και βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας κυνηγάνε την πέμπτη θέση που θα τους δώσει δικαίωμα στο όνειρο ακόμα και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για το πρωτάθλημα
Στη μάχη του πρωταθλήματος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έχουν αυτή τη στιγμή το προβάδισμα, αλλά τα πάντα μπορούν να ανατραπούν από την ΑΕΚ που απέχει πέντε βαθμούς από την κορυφή.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει να δώσει τρία παιχνίδια μακριά από την έδρα του, σε αντίθεση με τους άλλους δύο συνδιεκδικητές του τίτλου που έχουν δύο εκτός έδρας παιχνίδια.

Για τα πλέι οφ
Οι μόνες σίγουρες ομάδες στα πλέι οφ είναι δύο από τους “μεγάλους” (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ). Επίσης ο Αρης βρίσκεται αγκαλιά με το εισιτήριο, καθώς απέχει έξι βαθμούς από την έκτη της βαθμολογίας Ξάνθης, η οποία με τη νίκη που πέτυχε επί του Παναθηναϊκού πλησίασε στο… δίποντο την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Αστέρα Τρίπολης. Από εκεί και πέρα Πανιώνιος και Λάρισα που ισοβαθμούν στην έβδομη θέση, απέχουν μόλις νίκη από την είσοδο τους στην πεντάδα. Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει το τέταρτο εισιτήριο, αφού έχει μείνει πίσω επτά βαθμούς.

Για τον υποβιβασμό
Για την παραμονή στην κατηγορία τα πράγματα είναι το ίδιο περίπλοκα. Ο Απόλλων Καλαμαριάς που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα για να σωθεί θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον Λεβαδειακό που βρίσκεται μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 24 βαθμούς. Λιγότερο έδαφος θα πρέπει να καλύψουν Βέροια και Εργοτέλης που έχουν 20 και 21 βαθμούς αντίστοιχα. Ο ΟΦΗ δεν αισθάνεται ασφαλής με τους 26 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει ως τώρα στο πρωτάθλημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου