ΤΟΠΙΚΑ

Ανεπιθύμητες οι Νατοϊκές δυνάμεις στο Βόλο

ανεπιθύμητες-οι-νατοϊκές-δυνάμεις-στ-851206

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες και τους φορείς του Βόλου για αντίδραση και κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία των Νατοϊκών δυνάμεων στο Βόλο, το Σάββατο 22 Μαρτίου, έκανε με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο κ. Ανδρεάτος Μιχάλης, ως εκπρόσωπος των φορέων που αντιδρούν.
Εν όψει της κατάπλευσης στο λιμάνι του Βόλου οχτώ πολεμικών πλοίων της Μεσογειακής Δύναμης του ΝΑΤΟ (SNMG 2) ο κ. Ανδρεάτος τόνισε ότι «είναι μια περίοδος πάρα πολύ σοβαρή για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την περιοχή μας. Η παρουσία των νατοϊκών πλοίων στο λιμάνι του Βόλου είναι προκλητική και επικίνδυνη για το λαό μας. Ιδιαίτερα μάλιστα αν λάβουμε υπόψη μας ότι γίνεται αυτή την περίοδο, η επίσκεψη αυτή είναι ανεπιθύμητη».
Ο κ. Ανδρεάτος κάλεσε όλους τους πολίτες να παραβρεθούν στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία για την έλευση των νατοϊκών πλοίων στο Βόλο. «Για μας πρέπει να βγει ο λαός του Βόλου στους δρόμους να διαδηλώσει την αντίθεσή του στο ΝΑΤΟ, να διαδηλώσει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική, η οποία δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές, και να παλέψουμε ενάντια στην παραμονή των βάσεων στην Ελλάδα, για να αποσυρθούν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από τις εστίες πολέμου που υπάρχουν στον κόσμο με ευθύνη των ιμπεριαλιστών», υπογράμμισε.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι
Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτεκτονικής, Χωροταξίας, Δασκάλων, Ειδικής Αγωγής, ΙΑΚΑ, Ιχθυολογίας και Δικτύων), απαιτώντας να μην παραμείνουν τα νατοϊκά πλοία στο Βόλο, αλλά και να μην αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Επίσης ζητούν να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή και να μην υπάρξει καμιά συμμετοχή στο νέο στρατό κατοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το κάλεσμα υπογράφουν: Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,
ΚΚΕ(μ-λ), ΜΕΡΑ Θεσσαλίας, ΝΑΡ – ν.ΚΑ, ΣΥΡΙΖΑ, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση Ξεκίνημα, Αριστερά Σχήματα, ΕΑΑΚ, Νομαρχιακή Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Νέα Ιωνία- ανθρώπινη πόλη, Παρέμβαση Πολιτών
Εργατική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Πρωτοβουλία Αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση, Αυτόνομη Παρέμβαση και Βόλος Ανοιχτή Πολιτεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου