ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς, ήταν η παρότρυνση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας προς τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αιτία πολέμου, για μία ακόμη φορά, η μεγάλη επένδυση στις Νηές.

Είναι γνωστό ότι τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας δεν τρελαίνονται απ΄ τη χαρά τους για τον Μητροπολίτη Δημητριάδος. Όμως χθες τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή, αφού ο Μητροπολίτης κατηγορήθηκε ευθέως για απόκρυψη σημαντικών στοιχείων σχετικά με την επένδυση στις Νηές. Είναι λογικό να περιμένουμε απάντηση. Όχι πάντως από την εκπομπή «Αρχονταρίκι». Εκτός αν ο Σεβασμιότατος καλέσει τον Βολιώτη στην εκπομπή του για μια συνέντευξη, ο οποίος φέρνει και τηλεθέαση.

Πάντως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος δύσκολα αφήνει κατηγορίες να αιωρούνται εναντίον της τοπικής Εκκλησίας, οπότε η απάντηση θα πρέπει να αναμένεται και μάλιστα σύντομα.

Μπράβο ταχύτητα ο Νομάρχης! Σύμφωνα με χθεσινή του ανακοίνωση προχώρησε στην αποκατάσταση των σχέσεων της τοπικής κοινωνίας με την ΑΓΕΤ. Με την ΑΓΕΤ τα βρήκε γρήγορα. Με το Βούλγαρη είναι που δυσκολεύεται λίγο.

Απορία αφελούς πολίτη. Αυτοί που μαζεύτηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης φύσηξαν όλοι μαζί απ΄ τη βεράντα της Νομαρχίας; Φύσηξαν ή… αερίστηκαν; Γιατί σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους μάλλον δεν πρέπει να μας απασχολεί πια το ζήτημα της ρύπανσης. Πολίτες του Βόλου, κοιμηθείτε ήσυχα, αναπνεύστε ελεύθερα. Η Επιτροπή Διαβούλευσης αγρυπνά για σας.

Ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα η μάχη των σκουπιδιών. Όσο γρηγορότερα κριθεί η έκβασή της, τόσο καλύτερα για όλους μας. Κάθε μέρα που οι σωροί σκουπιδιών παραμένουν στους δρόμους του Βόλου, πέρα από τα προβλήματα δημόσιας υγείας και αισθητικής, ρίχνουν και την ψυχολογία μας κατακόρυφα.

Μπορεί ο στόλος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου να μην εκσυγχρονίζεται, όμως τα υπάρχοντα λεωφορεία τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, γίνονται όλο και πιο… μοντέρνα. Εξωτερικά ο σύγχρονος σουρεαλισμός, με τις διαφημίσεις να επικαλύπτουν κάθε εκατοστό, είναι γεγονός. Τελευταία καινοτομία το ηχογραφημένο, πλην όμως αισθησιακό ως ηχόχρωμα μήνυμα της εκφωνήτριας:«Η επόμενη στάση είναι…» ακούς και σκέπτεσαι αυτομάτως πως αν είσαι τυχερός επιβάτης, χίλιες δυο ακόμα στάσεις θα ακολουθήσουν…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου