ΤΟΠΙΚΑ

Δύο ασκήσεις στη Μαγνησία από την Ομάδα Διάσωσης

δύο-ασκήσεις-στη-μαγνησία-από-την-ομάδ-660949

Δυο πανελλήνιες ασκήσεις διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Μαγνησίας το τελευταίο διάστημα σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητάς της, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας συνδιοργάνωσε με την Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ, «Πανελλήνιο Εκπαιδευτική Συνέδριο Μαζικών Καταστροφών».

Το εκπαιδευτικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 20 και τις 22 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα του Μεταξουργείου και στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Νομού Μαγνησίας που βρίσκονται στην περιοχή του Φυτόκου.

Τη δεύτερη μέρα, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στην ίδια αίθουσα παρουσιάσθηκαν εισηγήσεις, εργασίες, μελέτες, νέα δεδομένα, όσον αφορά:

  • Την ανάπτυξη επιχειρήσεων,
  • Προστασία των εμπλεκομένων
  • Τρόποι και τεχνικές συνεργασίας με τους κρατικούς μηχανισμούς
  • Τον ατομικό και ομαδικό εξοπλισμό των ομάδων
  • Παροχή Α΄Βοηθειων στο πεδίο δράσης την αντιμετώπιση κινδύνων
  • Οργάνωση αποστολών εξωτερικού.
  • Οργάνωση βάσεων λειτουργίας.

Κατατέθηκαν δυο σχέδια δράσης, που η εφαρμογή τους θέτει «αυτόματα» σε λειτουργία τις ομάδες σε περίπτωση σεισμικής καταστροφής και ενεργοποιεί τους μηχανισμούς υποστήριξης των Παραρτημάτων της ΕΟΔ από όμορους Νομούς ή και από όλη την Ελλάδα.

Την τρίτη και τελευταία μέρα, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στον χώρο της ΕΟΔ Μαγνησίας στην περιοχή του Φυτόκου επίδειξη εξοπλισμού που διαθέτει η ΕΟΔ, που χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις μαζικών καταστροφών.

Στην εκπαιδευτική αυτή διημερίδα παραβρέθηκαν μέλη από δέκα παραρτήματα (συνολικά περί τα 100 μέλη) από όλη την Ελλάδα.

Διήμερη άσκηση

με την 111 Π.Μ.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας και η Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ διοργάνωσαν σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και την Διοίκηση της 111ης Π.Μ Ν. Αγχιάλου διήμερη εκπαιδευτική άσκηση.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Αυγούστου και αποτελούνταν από δύο επιχειρησιακούς σχεδιασμούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου