ΤΟΠΙΚΑ

ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ: Πρωτιά στις καλύτερες τιμές

εασ-βολου-πρωτιά-στις-καλύτερες-τιμές-851206

Να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν ότι οι προσφερόμενες τιμές της ΕΒΟΛ είναι οι καλύτερες που ισχύουν πανελλαδικά, ζητάει από τους αρμόδιους φορείς με ανακοίνωσή της η ΕΑΣ Βόλου.
Μετά από ανακοινώσεις αγεδαλοτρόφων του Νομού Μαγνησίας η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου επισημαίνει ότι διαθέτει το εξαιρετικά τιμητικό προνόμιο να προσφέρει στους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας τις καλύτερες τιμές στο γάλα πανελληνίως. «Καμιά Γαλακτοβιομηχανία, ιδιωτική ή συνεταιριστική, δεν μπορεί να συγκριθεί με την ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ και στο επίπεδο των τιμών που εξασφαλίζει στους παραγωγούς, αλλά και στη γενικότερη φροντίδα της κτηνοτροφίας, γι’ αυτό είναι ιδιαιτέρα περίεργες και ύποπτες οι ενέργειες κάποιων, οι οποίοι άγνωστο γιατί, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Είναι πρωτάκουστο, οι αγελαδοτρόφοι, οι οποίοι απολαμβάνουν τις καλύτερες τιμές που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα στο αγελαδινό γάλα, να διαμαρτύρονται».
Συγκεκριμένα η ΕΑΣ Βόλου παραθέτει πίνακα με όλες τις τιμές που απολαμβάνουν γενικότερα οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, οι οποίοι συνεργάζονται με τον Συνεταιρισμό:
• Αγελαδινό Γάλα (μέση τιμή) ΕΑΣ Βόλου – 0,50 ευρώ ανά κιλό
Μέση τιμή πανελλαδικά – 0,42-0,47 ευρώ/κιλό
• Πρόβειο Γάλα (μέση τιμή) ΕΑΣ Βόλου – 1,05 ευρώ ανά κιλό
Μέση τιμή πανελλαδικά – 0,75-0,90 ευρώ/κιλό
• Γίδινο Γάλα (μέση τιμή) ΕΑΣ Βόλου – 0,67 ευρώ ανά κιλό
Μέση τιμή πανελλαδικά – 0,53-0,60 ευρώ/κιλό
• Γίδινο Βιολογικό Γάλα (μέση τιμή ) ΕΑΣ Βόλου – 0,80 ευρώ ανά κιλό
Μέση τιμή πανελλαδικά – 0,60-0,65 ευρώ/κιλό
• Πρόβειο Βιολογικό Γάλα (μέση τιμή) ΕΑΣ Βόλου – 1,20 ευρώ ανά κιλό
Μέση τιμή πανελλαδικά – 1,05-1,15 ευρώ/κιλό
Στην ανακοίνωσή της η ΕΑΣ Βόλου συμπληρώνει «πως η ιλιγγιώδης αύξηση της τιμής των δημητριακών και συνεπώς και των ζωοτροφών είναι παγκόσμιο φαινόμενο, ωστόσο ο συνεταιρισμός είναι στην μαχητική πρωτοπορία της προσπάθειας για να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης αυτού του πράγματι μεγάλου προβλήματος, που απειλεί με εξαφάνιση την κτηνοτροφία.»
Άλλωστε επιβεβαιώνει την προσπάθεια αυτή, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της με εκδηλώσεις και ημερίδες στο Βόλο και στο Βελεστίνο, παραστάσεις, διαμαρτυρίες και υπομνήματα σε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως για παράδειγμα η χορήγηση άτοκων δανείων και η επιδότηση του κόστους των ζωοτροφών. Επίσης για τον ίδιο σκοπό, αλλά και για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος των ζωοτροφών και προκειμένου να βοηθηθούν οι κτηνοτρόφοι, κατασκευάζεται και το εργοστάσιο Ζωοτροφών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου