ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου

τρεις-νεκροί-από-συντριβή-ελικοπτέρο-851206

Ενα ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων συνετρίβη μεταξύ των χωριών Βασιλούδι και Αγ.Βασίλειος, ΒΑ της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, πολύ κοντά στην Ε.Ο.Θεσσαλονίκης – Ρεντίνας. ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική έχουν σπεύσει στο σημείο, όπως και οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης των ενόπλων δυνάμεων.
Δυστυχώς, εντοπίστηκαν τα πτώματα των τριών επιβαινόντων απανθρακωμένα εντός των συντριμμιών και μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.
Οι τρεις άτυχοι στρατιωτικοί ήταν οι:
-Ανθστής (ΑΣ) Καρδόπουλος Ευστάθιος του Σάββα, ετών 33, χειριστής ελικοπτέρου – κυβερνήτης,
-Αλχίας (ΤΧ) Καστανίδης Ευάγγελος του Σωτηρίου, ετών 28, μηχανοσυνθέτης και
-Επχίας (ΑΣ) Κάτσιας Αθανάσιος του Μάρκου, ετών 24, συγκυβερνήτης χειριστής ελικοπτέρου
Το Κέντρο Επιχειρήσεων επιβεβαίωσε, περίπου μία ώρα μετά το συμβάν, ότι επρόκειτο για ελικόπτερο τύπου Huey που εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας προς τη Ρεντίνα, με επιβαίνοντες τρεις αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, όλοι τους νεαρής ηλικίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε άσκηση των ειδικών δυνάμεων.
Ηδη σε εξέλιξη είναι έρευνες από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Αεροπορίας Στρατού, για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, ενώ οι σoροί των άτυχων στρατιωτικών μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου θα διενεργηθεί σήμερα η νεκροψία από την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγγελίδου.
Η απογείωση έγινε στις 10.10 ενώ η επαφή με τα ραντάρ χάθηκε στις 10.38. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, ως τη στιγμή της συντριβής οι πιλότοι δεν ανέφεραν κανένα πρόβλημα.
Διήμερο πένθος
Συλλυπητήριο τηλεγράφημα για το θάνατο των τριών στελεχών της Αεροπορίας Στρατού κατά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενημέρωσε αμέσως την Κυβερνητική Επιτροπή για το τραγικό γεγονός και κήρυξε διήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την οδύνη του προς τις οικογένειες των άτυχων χειριστών.

H γγ του KKE Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε τη θλίψη της για τους τρεις ανθρώπους που χάθηκαν και προσέθεσε: «Πρόκειται για κάτι ελικόπτερα «Χιούι»,τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ. Παμπάλαια. Όλο αγοράζουμε εξοπλιστικά προγράμματα και όλο είναι παλιά, δεν μας δίνουν ανταλλακτικά, για να είμαστε εξαρτημένοι από τη μια ή την άλλη πολεμική βιομηχανία, είτε την αμερικανική είτε την ευρωπαϊκή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου