ΤΟΠΙΚΑ

Σε «φέρετρο» το ασφαλιστικό στη ΔΕΗ Βόλου

σε-φέρετρο-το-ασφαλιστικό-στη-δεη-βό-851206

Με συμβολικό και ταυτόχρονα ουσιαστικό τρόπο οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο Βόλο χθες, κρεμώντας από την οροφή του κτιρίου της επιχείρησης στην οδό Λαρίσης ένα “χάρτινο φέρετρο”, ενταφίασαν το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού που συζητιέται στη Βουλή.
Για τρίτη συνεχή εβδομάδα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο Βόλο παραμένουν αμετακίνητοι στον αγώνα τους, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις με αιχμή τις αλλαγές που τους θίγουν και αφορούν στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖΑ. περιόδευσε χθες το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο Βόλο, εκφράζοντας την ολόθερμη αλληλεγγύη της στον κρίσιμο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για την προάσπιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Χθες συνεχίστηκαν οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος σε όλο το Νομό Μαγνησίας, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και σήμερα.
Η ΔΕΗ ΑΕ ανακοίνωσε χθες ότι ύστερα από νεότερη εκτίμηση του ΔΕΣΜΗΕ για περικοπές φορτίου 1.000 MW και οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος θα γίνουν δίωρες, αντί για ωριαίες που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Επιπλέον πιθανολογείται ότι θα χρειασθεί, να γίνουν περικοπές και σε περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της Επιχείρησης. Η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές «να μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας».
Ο ΔΕΣΜΗΕ επίσης γνωστοποίησε ότι θα μειωθεί η ισχύς της μονάδας παραγωγής Νο 4 του ΑΗΣ Λαυρίου κατά 360 MW περίπου και θα τεθούν εκτός λειτουργίας οι μονάδες του υδροηλεκτρικού Σταθμού Πουρναρίου συνολικής ισχύος 300 MW.
Σύμφωνα με τον ΔΕΣΜΗΕ εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν κατά τη βραδινές ώρες διακοπές φορτίου περί τα 1.000 MW.
Όσον αφορά στη ΓΕΝΟΠ, ο στόχος της είναι να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις και μετά την ψήφιση του νόμου για το ασφαλιστικό την Πέμπτη. Οι κινητοποιήσεις θα αφορούν στην κατάθεση ατομικών και συλλογικών αγωγών για ακύρωση του Νόμου, με το επιχείρημα ότι είναι καταχρηστικός, καθώς καταργεί μία ιδιωτική σύμβαση κυρωμένη με νόμο (1999), που διασφάλισε την περιουσία του ασφαλιστικού Φορέα της ΔΕΗ.

Συμπαράσταση
από ΣΥΡΙΖΑ
Αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖΑ. αποτελούμενη από τους Γιάννα Βεδουρά, Γιώργο Γεωργίου, Κώστα Ηλία και Γιάννη Μπάλλα, περιόδευσε χθες το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Λαρίσης, εκφράζοντας την ολόθερμη αλληλεγγύη της στον κρίσιμο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για την προάσπιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Στα πλαίσια της περιοδείας της η Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α συναντήθηκε με τους Θανάση Σιάφα και Δημήτρη Κορκόβα, εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΔΕΗ, από τους οποίους ενημερώθηκε για την κινητοποίηση τους.
Η Επιτροπή Μαγνησίας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς εξάλλου με αφορμή την σημερινή απεργία, καλεί όλο το λαό της πόλης και του νομού να συμμετάσχει στην απεργία και να δώσει αγωνιστικό παρόν στην συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 9.30 το πρωί.
“Οι δρόμοι του Βόλου πρέπει να γεμίσουν από το ξεχείλισμα της οργής μας για τη βάρβαρη κυβερνητική επιδρομή σε βάρος των ασφαλιστικών μας Ταμείων και των συντάξεων.
Αύριο η κυβέρνηση των ανάλγητων υπάλληλων του Κεφαλαίου που έχει το θράσος να επιτίθεται με τόσο ωμό και προκλητικό τρόπο εναντίον όλου του λαού, ληστεύοντας τα αποθεματικά των Ταμείων, αυξάνοντας τα χρονικά όρια συνταξιοδότησης, μειώνοντας τις συντάξεις, καταδικάζοντας τη νέα γενιά εργαζομένων σε δουλειά μέχρι θανάτου πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει. Το εργατικό κίνημα πρέπει να νικήσει και θα νικήσει!!!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου