ΤΟΠΙΚΑ

Μεγαλώνει η οικογένεια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

μεγαλώνει-η-οικογένεια-του-κοινωνικο-662670

Μεγαλύτερες ανάγκες σε χώρους, εθελοντές εκπαιδευτικούς και σχολικά βοηθήματα

Ανοίγει διάπλατα η «αγκαλιά» του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου για την υποδοχή ολοένα και περισσότερων μαθητών που χρειάζονται φροντιστηριακή υποστήριξη στα μαθήματά τους, οι γονείς τους όμως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους στείλουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Το ενδιαφέρον των μαθητών αυξάνεται μέρα με τη μέρα, γεγονός που γεννά ανάγκες τόσο σε χώρους για τη διεξαγωγή των μαθημάτων, όσο και εθελοντές εκπαιδευτικούς αλλά και σε εξωσχολικά βοηθήματα.

Το κοινωνικό φροντιστήριο, ξεκίνησε το καλοκαίρι με λίγους μαθητές και μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες από την έναρξη των σχολείων, έχει εντάξει στην «οικογένειά» του 70 μαθητές κυρίως από τη β’ και γ΄ τάξη του Λυκείου.

Τα μαθήματα «μοιράζονταν» μεταξύ του Στεκιού Οικολογίας και Αλληλεγγύης αλλά και του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, ωστόσο, οι χώροι δεν επαρκούσαν για την απορρόφηση 15 ακόμη μαθητών της α’ τάξης του Λυκείου, που επίσης είχαν καταθέσει αιτήσεις και πληρούν τις προδιαγραφές για να ενταχθούν στα τμήματα.

Η λύση δόθηκε χάρη στην ανταπόκριση του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Νικ. Κατσαβριά και του αντιδημάρχου Παιδείας Βόλου, Απ. Παντσά. Εξασφαλίστηκαν αίθουσες στο κτίριο Αποστόλου όπου στεγάζεται και το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, προκειμένου εκεί να φιλοξενηθούν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τους μαθητές της α’ τάξης του Λυκείου.

Παράλληλα με την εξασφάλιση των νέων χώρων, τα χέρια τους στην κοινή προσπάθεια προκειμένου όλοι οι μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, ένωσαν και καθηγητές, που εθελοντικά πραγματοποιούν φροντιστηριακά μαθήματα.

«Αγκάθι» συνεχίζει να αποτελεί ωστόσο η εξασφάλιση των απαραίτητων σχολικών βοηθημάτων για τους μαθητές.

Σημαντικός αριθμός βοηθημάτων έχει εξασφαλιστεί από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοπωλών, κ. Χρ. Αγιώτη και πάλι όμως δεν καλύπτεται το σύνολο των αναγκών των μαθητών.

Προκειμένου να βρεθεί λύση, οι εθελοντές εκπαιδευτικοί, σε συνεργασία με το Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης και την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Προληπτική Ιατρική και Διατροφή στη σχολική ηλικία» που θα πραγματοποιηθεί στο «Αχίλλειον» στην παραλία του Βόλου, αύριο, Τετάρτη, στις πέντε το απόγευμα. «Εισιτήριο» θα είναι ένα σχολικό βοήθημα οποιασδήποτε κατεύθυνσης της β’ και γ’ λυκείου.

Διακεκριμένοι γιατροί θα μιλήσουν σε μαθητές και τους γονείς τους για θέματα που άπτονται της υγείας τους και τις προφυλάξεις που οφείλουν να παίρνουν.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου