ΤΟΠΙΚΑ

«Παγωμένα» τα τέλη καθαριότητας

παγωμένα-τα-τέλη-καθαριότητας-663131

Στο Δήμο Βόλου και για το 2014

Παγωμένα για μία ακόμη χρονιά θα είναι τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού στο Δήμο Βόλου το 2014. Το προανήγγειλε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς. Σημειώνεται πως είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που δεν αυξάνονται τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού, καθώς το 2011 τα τέλη «πάγωσαν» στα επίπεδα του 2010, το 2011 μειώθηκαν, ενώ το 2013 έμειναν επίσης «παγωμένα» στα επίπεδα του 2012.

Διατηρούμε για μία ακόμη χρονιά τα ανταποδοτικά τέλη σταθερά, είπε ο κ. Ξηρακιάς, για να προσθέσει ότι με το ίδιο και λιγότερο προσωπικό και με τον ίδιο εξοπλισμό, θα πρέπει να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή. Μπορεί να μην είμαστε ικανοποιημένοι με την καθαριότητα στην πόλη, αλλά είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Θα το κερδίσουμε αν υιοθετηθεί ένα κλίμα συνέργειας ανάμεσα στην υπηρεσία και σε όλους τους πολίτες.

Σημειώνεται πως τα τέλη καθαριότητας που ισχύουν σήμερα στο Βόλο, στη Νέα Ιωνία και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Δήμου Βόλου έχουν ως εξής:

Βραχνάς τα σκουπίδια

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου ωστόσο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς άφησε να εννοηθεί ότι ίσως οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας θα είναι αναπόφευκτες από το 2014, καθώς, όπως σημείωσε, με βάση Οδηγία της Ε.Ε., που από την 1η Ιανουαρίου θα έχει εφαρμογή για τη χώρα μας, σε κάθε τόνο απορριμμάτων που θα εναποτίθεται χωρίς προηγούμενη επεξεργασία τους στο ΧΥΤΑ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 35 ευρώ. Η ΚΕΔΕ, είπε ο κ. Ξηρακιάς, έχει ζητήσει να δοθεί παράταση στο χρόνο εφαρμογής της παραπάνω Κοινοτικής Οδηγίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί τελικά, υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου.

Σημειώνεται πως ο ενιαίος Δήμος Βόλου εναποθέτει στο ΧΥΤΑ περίπου 70.000 τόνους απορριμμάτων το χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχόμενη επιβολή του προστίμου των 35 ευρώ τον τόνο, θα επιφέρει αύξηση των ετήσιων δαπανών του Δήμου Βόλου για την καθαριότητα κατά 2.500.000 ευρώ!!!

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου