ΤΟΠΙΚΑ

Αντικοινωνικές προσεγγίσεις

αντικοινωνικές-προσεγγίσεις-851206

Βάλθηκε να προκαλεί ο… Αγιος Θεσσαλονίκης. Πότε σαν Μακεδονομάχος που φυλάττει νέες Θερμοπύλες και πότε σαν φύλακας της… παρθενίας. Όπως αναμενόταν, η Ιερά Σύνοδος διαφώνησε με το νέο νομοσχέδιο περί συμβολαίου ελεύθερης συμβίωσης. Δικαίωμα της Ιεράς Συνόδου, εφόσον αντιβαίνει τις αρχές της χριστιανικής θρησκείας, να διαφωνεί. Απολύτως σεβαστό. Η δήλωση όμως του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ότι όσοι δεν παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο, απλά εκπορνεύονται, εξοργίζει και προκαλεί. Τότε γιατί η Εκκλησία μας ευλογεί τους αρραβώνες; Το διάστημα πριν το γάμο είναι περίοδος εκπόρνευσης; Και στο κάτω-κάτω καταλήγουν όλοι οι αρραβώνες σε γάμο; Αγνοεί τη σύγχρονη πραγματικότητα ο δεσπότης της συμπρωτεύουσας.
Τελικά δεν είναι ούτε με τον Ιερώνυμο ούτε με το Μακαριστό Χριστόδουλο. Έχει δικό του βασίλειο ο κ. Άνθιμος. Τι φαντάστηκε δηλαδή, όταν ο Μακαριστός καλούσε τους νέους με το σκουλαρίκι να πάνε στην Εκκλησία, πίστεψε ότι είναι ανέραστοι; Ή όταν είπε ο νέος Αρχιεπίσκοπος ότι διαφωνούμε, αλλά δεν μπορούμε να το επιβάλουμε, δεν ήξερε τι συμβαίνει στη σύγχρονη κοινωνία;
Τι πιστεύει δηλαδή ο κ. Άνθιμος; Ότι όσοι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα ή την επιθυμία να κάνουν θρησκευτικό γάμο, δεν έχουν σύντροφο ή δεν έχουν σχέσεις; Αν αυτά πιστεύει, υποκρίνεται απερίγραπτα.
Η πολιτεία θεσπίζει ένα νόμο προκειμένου να δώσει μια διέξοδο σε ανθρώπους που για χίλιους δυο λόγους και απαιτήσεις της εποχής μας αδυνατούν να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει λόγος για υποκατάσταση του μυστηρίου του γάμου. Καμία σχέση δεν έχει ο νόμος με το μυστήριο και τα όσα ο γάμος επιβάλλει. Ας πάψει ο κ. Άνθιμος να προκαλεί την κοινωνία και να απομακρύνει τη νεολαία από την Εκκλησία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου