ΤΟΠΙΚΑ

Επτά Θεσσαλοί στο Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

επτά-θεσσαλοί-στο-εθνικό-συμβούλιο-πα-851206

Επτά στελέχη της Θεσσαλίας εκλέχτηκαν στο νέο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ από τα 18 που είχαν θέσει υποψηφιότητα, διεκδικώντας μία θέση στο κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ.

Η μάχη των συσχετισμών έβγαλε νικητή το ρεύμα Βενιζέλου στη Θεσσαλία, καθώς πολλά στελέχη του κλίματος Παπανδρέου έμειναν εκτός λόγω της πολυδιάσπασης των γραμμών, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία και ποικίλες αντιδράσεις.

Από τη Μαγνησία εκλέγεται η Πετρούλα Ντελεδήμου, λόγω ποσόστωσης νεολαίων και γυναικών, καταλαμβάνοντας την 43η σειρά, από τις 60 των ποσοστώσεων με 153 ψήφους, ενώ από το Βόλο κατάγεται και η συνδικαλίστρια από το χώρο της υγείας Σωτηρία Δάλλα που επίσης εκλέγεται για μία ακόμη φορά στο Εθνικό Συμβούλιο.

Εκτός Εθνικού Συμβουλίου έμειναν η κ. Λένα Κουτσιμπού με 119 ψήφους, ο Γιάννης Στάμος με 98 ψήφους, η Μαρία Γίτση με 47 ψήφους και ο Έντουαρντ Ταφάι με 59 ψήφους.

Στην Καρδίτσα εκλέχτηκε ο Νίκος Σαλαγιάννης με 484 ψήφους, στη Λάρισα η Ζωή Ακριβούλη με 249 ψήφους, ο Φώτης Χατζημιχάλης με 239 ψήφους ,η Βάσω Αλεξανδρίδου με 166 και από τα Τρίκαλα η Λώρεν Κασσοπούλου με 141 ψήφους.

Στο περιβάλλον Παπανδρέου κατατάσσονται και είχαν συμπεριληφθεί στις προεδρικές λίστες η Πετρούλα Ντελεδήμου και η Βάσω Αλεξανδρίδου.

Δεν πέτυχαν την εκλογή τους από τα Τρίκαλα, παρόλο ότι θεωρούνται στον πυρήνα των στελεχών που στήριξαν στην προεδρική εκλογή το Γιώργο Παπανδρέου οι Χρήστος Μαγκούφης και Χρύσα Ντιντή, από τη Λάρισα η γραμματέας της Ν.Ε Αγγέλα Βαγενά,η Βάσω Μοσιαλου , από την Καρδίτσα οι Ευρυπίδης Καφαντάρης και Γιάννης Σβάρνας και ο Γιάννης Δέτσης που κατάγεται από την Αγριά.

Μάχη ποσοστώσεων
Διαπιστευμένοι για να ψηφίσουν 6.489 μέλη. Ψήφισαν 6.230, ποσοστό 96,01%, λευκά 3, άκυρα 213 και έγκυρα 6.014, το 96,53%.
Εκλέχτηκαν 153 μέλη, από τα οποία, βάσει των ποσοστώσεων που ισχύουν, το 20% πρέπει να είναι νεοεκλεγόμενοι, 15% νέοι κάτω των 35 ετών, 40% γυναίκες, 7 απόδημοι, και 3 αλλοδαποί – πολίτες τρίτων χωρών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά βάσει των ποσοστώσεων εκλέγονται 24 νέοι κάτω των 35 χρόνων, 13 γυναίκες και 19 άνδρες που ήταν υποψήφιοι για το ΕΣΝ για πρώτη φορά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου