ΤΟΠΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΙΟΥΡΑΣ Α.Ε.: «Οι διακοπές ρεύματος ευθύνονται για τη ρύπανση»

ανακοινωση-τησ-εταιριασ-σιουρασ-α-ε-ο-851206

Λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και της απότομης αυξομείωσης της τάσης, δύο από τις βασικές αντλίες του συστήματος βγήκαν εκτός λειτουργίας. Αυτό διατείνεται η εταιρία ΣΙΟΥΡΑΣ Α.Ε., η οποία ήταν μία από τις τρεις εταιρίες που ενοχοποιήθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ την περασμένη Παρασκευή, ότι με τα απόβλητά της δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
Η εταιρία σε απάντησή της υποστηρίζει ότι μόλις πληροφορήθηκε για το πρόβλημα προχωρά σε ενέργειες διαπίστωσης και αποκατάστασης και πολύ σύντομα θα διαπιστωθεί εκ νέου από τη ΔΕΥΑΜΒ η σωστή λειτουργία του βιολογικού της καθαρισμού»
Ειδικότερα το πλήρες κείμενο της απάντησης της εταιρίας ΣΙΟΥΡΑΣ ΑΕ. έχει ως εξής:
«Η εταιρία μας δραστηριοποιείται από το 1926 στην επεξεργασία και τυποποίηση της ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς και επί 80 χρόνια προωθεί με τον καλύτερο τρόπο το παραδοσιακό αυτό προϊόν στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Μέχρι το 2001 η εταιρία μας λειτουργούσε με νόμιμη άδεια λειτουργίας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας στην Αγριά. Το 2001 η εταιρία μετεγκαταστάθηκε στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, όπου και λειτουργεί με νόμιμη άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου από τη Ν.Α. Μαγνησίας (Α.Π. 1483/Φ14.2028/27.07.2001) και διαθέτει άδεια σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ (Νο 17980 με Α.Π. 1678/27.05.2002). Εξάλλου στις 24/02/2008 μάς κοινοποιήθηκε από τη Δ/νση Περιβάλλοντος της Ν.Α. Μαγνησίας, η από 17/01/2008 εκ νέου άδεια διάθεσης των λυμάτων στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ (Α.Π. 1639/2007).
Στις 14/03/2008 μάς κοινοποιήθηκε έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ (Α.Π. 1691/14.03.2008), σύμφωνα με το οποίο, σε 6 αναλύσεις των λυμάτων μας το χρονικό διάστημα 12/02/2008-13/03/2008, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τα όρια ορισμένων παραμέτρων. Από 12/02/2008, ημέρα της πρώτης δειγματοληψίας έως και στις 14/03/2008 δεν είχαμε καμία ειδοποίηση ή ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΜΒ για πρόβλημα στη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού (ΜΒΚ) της εταιρίας μας, καθώς επίσης δεν είχαμε και καμία ενημέρωση για τη λήψη και εξέταση των δειγμάτων, με σκοπό την τήρηση και από τη μεριά μας αντίστοιχων αντιδειγμάτων. Εντελώς ξαφνικά στις 14/03/2008 και ώρα 13.32 μ.μ., μάς κοινοποιήθηκε μέσω συσκευής τηλεομοιοτυπίας (ΦΑΞ), μετά τη συνέντευξη τύπου της ΔΕΥΑΜΒ, έγγραφο σύμφωνα με το οποίο φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τα λύματα της εταιρίας μας και ότι στις 17/03/2008 θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ στη διακοπή της σύνδεσής μας με το δίκτυο αποχέτευσης.
Πληροφορούμε την κοινή γνώμη ότι η εταιρία μας από το 2001 μέχρι σήμερα ουδέποτε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα με τα υγρά απόβλητά της, ουδέποτε απασχόλησε τη ΔΕΥΑΜΒ με παρόμοια προβλήματα και η μέχρι σήμερα συνεργασία μας ήταν άριστη. Εξάλλου, η ΔΕΥΑΜΒ έχει εγκρίνει την μελέτη επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων της εταιρίας μας, με βάση την οποία και προχωρήσαμε στην υλοποίηση δευτέρου επενδυτικού προγράμματος για την κατασκευή και τη λειτουργία της Μ.Β.Κ συνολικού ύψους μέχρι στιγμής 450,000 Ε.
Λόγω διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος και της απότομης αυξομείωσης της τάσης, δύο από τις βασικές αντλίες του συστήματος βγήκαν εκτός λειτουργίας. Λόγω της παραπάνω αιτίας, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εξετάζεται εάν γίνονταν ενδεχομένως επεξεργασία των λυμάτων, με αποτέλεσμα τα λύματα να οδηγούνται στο δίκτυο αποχέτευσης, κάτι το οποίο προβλέπει άλλωστε και η εγκεκριμένη μελέτη από τη ΔΕΥΑΜΒ. Ήδη η εταιρεία μας, μόλις πληροφορήθηκε για το πρόβλημα, προχωρά σε ενέργειες διαπίστωσης και αποκατάστασης και πολύ σύντομα θα διαπιστωθεί εκ νέου από τη ΔΕΥΑΜΒ η σωστή λειτουργία της ΜΒΚ.
Πιστεύουμε ότι χαρακτηρισμοί από τη ΔΕΥΑΜΒ για την εταιρία μας περί
«εγκληματικών ενεργειών» και «ασυδοσίας» εις βάρος του περιβάλλοντος και των υπαλλήλων του βιολογικού καθαρισμού του Βόλου, είναι ανεπίτρεπτοι, βεβιασμένοι, συκοφαντικοί και καταδεικνύουν εμπάθεια προς την τοπική βιομηχανία.
Η μέχρι σήμερα δραστηριότητα και λειτουργία μας επί 80 χρόνια, μάς έχει καταστήσει σε μία από τις σημαντικότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής μας, με σημαντική συνεισφορά στην τοπική οικονομία και την αγορά εργασίας.
Επιφυλάσσομεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια που θα αποκαταστήσει το κύρος και τη φήμη της εταιρίας μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου