ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετοχή 30% στην απεργία

συμμετοχή-30-στην-απεργία-665209

Με κενές ώρες ανάμεσα στα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν χθες τα ωρολόγια προγράμματα σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας. Η συμμετοχή των καθηγητών στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, κυμάνθηκε στο 30% περίπου, με τον κλάδο να ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό «παρών» στο αγωνιστικό προσκήνιο και την ερχόμενη εβδομάδα.

Με ικανοποιητικό ποσοστό έκλεισε η αυλαία της πρώτης πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης των καθηγητών.

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, οι καθηγητές κράτησαν ψηλά τον πήχη των κινητοποιήσεων παρά την οικονομική αιμορραγία που συνιστά για τους προϋπολογισμούς τους κάθε μία ημέρα απεργίας.

Το 29,6% των καθηγητών συνέχισε και χθες την απεργία, αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και αναγκαστικές μετατάξεις καθηγητών, στην κατάργηση ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση, στο νέο Λύκειο, στην απαξίωση του δημοσίου σχολείου, που υποχρηματοδοτείται από την Πολιτεία.

Τα μαθήματα στα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, έγιναν με κενά μεταξύ ωρών, αφού σχεδόν τρεις στους δέκα καθηγητές, απουσίαζαν και χθες από τις σχολικές αίθουσες.

Η πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε, με την τοπική ΕΛΜΕ να προτείνει εναλλακτικές μορφές κινητοποίησης στην Ολομέλεια των Προέδρων που συνεχιζόταν μέχρι το βράδυ, σε έντονο κλίμα.

Διοικητικές…

δυσλειτουργίες

Η απεργία πάντως των καθηγητών, δεν είχε αντίκτυπο μόνο στις σχολικές αίθουσες που παρέμειναν σχεδόν άδειες όλες αυτές τις ημέρες.

Οι απεργοί δεν προσέρχονται ούτε στα υπηρεσιακά συμβούλια, που αυτή την περίοδο θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει την καταγραφή των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών στα σχολεία, την αποτύπωση των λειτουργικών κενών και να είχαν προχωρήσει στην οριστική τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες που θα υπηρετήσουν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου