ΤΟΠΙΚΑ

Διέρρηξαν τα γραφεία της Μητρόπολης

διέρρηξαν-τα-γραφεία-της-μητρόπολης-666167

Σεσημασμένους κακοποιούς δείχνουν τα πρώτα στοιχεία πίσω από τη διάρρηξη του Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, στα Μελισσάτικα. Οι διαρρήκτες, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτίριο, χθες κοντά στα μεσάνυχτα, φαίνεται ότι δεν πήγαιναν στα τυφλά… Γνώριζαν ότι το Συνεδριακό Κέντρο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία και λειτουργεί συναγερμός, γι’ αυτό και η πρώτη τους κίνηση όταν πέρασαν στο εσωτερικό, παραβιάζοντας συρόμενο παράθυρο στην πίσω πλευρά του κτιρίου, ήταν να κόψουν τα καλώδια των τηλεφωνικών συνδέσεων.

Ομως η δράση τους έγινε αντιληπτή, καθώς μία γραμμή έμεινε ενεργή. Ο συναγερμός χτύπησε στα γραφεία της εταιρείας security και αμέσως ενημερώθηκε και υπάλληλος του Κέντρου της Ι.Μ.Δ. Ωστόσο, μέχρι τη στιγμή της μετάβασής τους στα Μελισσάτικα, οι δράστες είχαν αλωνίσει τα γραφεία του κτιρίου, σπάζοντας τη μία μετά την άλλη τις εσωτερικές κλειδωμένες πόρτες, αναζητώντας χρήματα και είχαν εξαφανιστεί.

Χρηματικό ποσό περίπου 2.500 – 3.000 ευρώ βρήκαν στο γραφείο Γάμων της Μητρόπολης και το άρπαξαν. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι διαρρήκτες τρύπωσαν στα γραφεία της Μητρόπολης από τον άνω όροφο, παραβιάζοντας συρόμενο παράθυρο.

Οι δράστες παραβίασαν, κλωτσώντας, τις ξύλινες πόρτες των γραφείων, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο του λογιστηρίου, αλλά δεν τα κατάφεραν και αφαίρεσαν περί τις 2.500 – 3.000 από το ταμείο του γραφείου γάμων. Οι ίδιοι έσπασαν και την πόρτα του γραφείου του Μητροπολίτη Δημητριάδος, χωρίς, ωστόσο, να αφαιρέσουν τίποτα.

Κύκλοι της Εκκλησίας ενημερώθηκαν από αστυνομικούς ότι πρόκειται για οργανωμένη απόπειρα και οι δράστες είχαν πιθανότατα κατοπτεύσει νωρίτερα το χώρο. Στις πόρτες είναι ευδιάκριτα τα σημάδια της διάρρηξης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, δε βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα, διότι εκτιμάται ότι φορούσαν γάντια.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται διάρρηξη στο Συνεδριακό στα Μελισσάτικα, ενώ παλαιότερα είχε γίνει απόπειρα διάρρηξης στη Μητρόπολη το 2002 και το 2003.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, αναφέρει ότι: «είναι ιδιαίτερα λυπηρό και οφείλεται στην αύξησης της εγκληματικότητας και στην περιοχή μας».

Κατά καιρούς μπαίνουν στο στόχαστρο επιτήδειων ναοί και το ίδιο έγινε χθες στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ενεργεί προανάκριση και αναζητά του δράστες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου