ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές απώλειες ενέργειας στη Μαγνησία

σημαντικές-απώλειες-ενέργειας-στη-μα-666180

Σημαντικές απώλειες ενέργειας παρατηρούνται στη Μαγνησία από τα ακίνητα, καθώς ελάχιστοι είναι οι ιδιοκτήτες που έχουν φροντίσει για τη σωστή θερμομόνωση στα σπίτια τους με ενεργειακά κουφώματα αλλά και τοποθέτηση υαλοπινάκων.

Τα παραπάνω τόνισε ο διοργανωτής M & D Expo κ. Αχιλλέας Γεωργιάδης με αφορμή την1η Έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας που διοργανώνεται στην Μαγνησία από την εταιρία M & D Expo η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των εκθέσεων στο Βόλο την τελευταία 5ετία. Στόχος της έκθεσης είναι να δώσει λύσεις στους πολίτες, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν ενέργεια στις κατοικίες τους συνεπώς και χρήματα.

Ερωτηθείς ο κ. Γεωργιάδης, πως μπορεί ένα νοικοκυριό να εξοικονομήσει ενέργεια, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Ας ξεκινήσουμε από την ίδια την κατοικία ως ακίνητο. Όταν μια κατοικία δεν έχει σωστή θερμομόνωση, ενεργειακά κουφώματα και υαλοπίνακες, αντιλαμβάνεστε ότι έχει σημαντικές απώλειες θερμότητας/ενέργειας, συνεπώς εκεί θα πρέπει να στοχεύσει πρώτα ο ιδιοκτήτης της. Εν συνεχεία στους τρόπους θέρμανσης/ψύξης στο εσωτερικό της κατοικίας αλλά και από τις οικιακές συσκευές».

Στη συνέχεια ο ίδιος διευκρινίζει ότι όλες οι λύσεις που θα δοθούν από τους επαγγελματίες που συμμετέχουν στην έκθεση έχουν ενδιαφέρον.

«Αυτό που μένει είναι ο καταναλωτής να αποφασίσει ποια απ’ όλες τις προτάσεις είναι η κατάλληλη για την περίπτωσή του», καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δύο πολύ σημαντικές ημερίδες. Η 1η είναι το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 με θέμα: «Κτίρια πολύ χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στην Ελλάδα» και η οποία απευθύνεται σε πολ. Μηχανικούς, ενεργειακούς επιθεωρητές, αρχιτέκτονες, κατασκευαστές, ηλ. Μηχανικούς.

Η 2η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 18.00 με θέμα: «Ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων» και αφορά τους πολίτες.

Ο κ. Αθανασίου ειδικός σύμβουλος σε θέματα ενέργειας του Υ.Π.Ε.Κ.Α. θα παρουσιάσει το πρόγραμμα: «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» το οποίο δίνει οικονομικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις στην κατοικία του. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα μέσα στο εκθεσιακό κέντρο και η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Το ωράριο της έκθεσης είναι Πέμπτη & Παρασκευή 17.30 με 21.30, Σάββατο & Κυριακή από τις 10.30 έως τις 21.30

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου