ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: Ετοιμη να σαλπάρει η Αργώ

παρουσιαζεται-το-προγραμμα-του-ταξιδ-851206

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με την κυβέρνηση για την επιτυχία του ταξιδιού της Αργούς και σήμερα το πρωί θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα παρουσιαστεί στο κτήριο Σπίρερ. Στην εκδήλωση όπως έγινε γνωστό δεν θα είναι παρών ο γνωστός εφοπλιστής Βικτ. Ρέστης, που έχει τεθεί επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής και οποίος ωστόσο θα έλθει στο Βόλο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο θα παραβρεθεί ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων για το εγχείρημα της Αργούς, ενώ είναι πολύ πιθανό να παραβρεθεί και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η σημερινή παρουσίαση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς θα αποτυπωθούν όλες οι επιμέρους λεπτομέρειες του ταξιδιού, που θα ξεκινήσει από το Βόλο στις 7 Ιουνίου και το οποίο θα ολοκληρωθεί μετά από 65 ημέρες.
«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της σημαντικής, όσο και δύσκολης αυτής προσπάθειας», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης και πρόσθεσε πως «πλέον είναι απολύτως απαραίτητο όλοι οι φορείς και οι άνθρωποι με εμπειρία στον τομέα αυτό να συνδράμουν ενεργά για την επιτυχία του εγχειρήματος της πόλης μας».
Το πρόγραμμα του Πειραματικού Ταξιδιού της «Αργούς», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου, «παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί έγκαιρα με τις συντονισμένες και μεθοδικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «ΝΑΥΔΟΜΟΣ» και την ενεργό αρωγή κυβερνητικών στελεχών».
Στην ανοικτή ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί, στον 2ο όροφο του κτηρίου Σπίρερ, θα γίνει η αναλυτική παρουσίαση του Προγράμματος, με στόχο τη συστράτευση όλων στην προσπάθεια του Δήμου Βόλου και για το σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν, εκτός από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, παλαίμαχοι και νέοι αθλητές, τα μέλη του Ν.Ο.Β.Α. και του Ο.Ε.Α./Ν.Α.Β. που έχουν την απαραίτητη εμπειρία και μπορούν να βοηθήσουν, οι κωπηλάτες της «Αργούς» οι οποίοι ήδη εκπαιδεύονται, εκπρόσωποι της τοπικής Εκκλησίας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών, της Νομαρχίας, των Επιμελητηρίων και άλλων τοπικών φορέων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Βόλου προς όλους τους φορείς, «το εγχείρημα αυτό του Πειραματικού Ταξιδιού, το οποίο ενώνει όλους τους πολίτες και αναδεικνύει διεθνώς την πόλη του Βόλου μέσα από την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του Μύθου της Αργοναυτικής Εκστρατείας -μετά την ανακατασκευή του μυθικού πλοίου «Αργώ» με βάση το αρχέτυπο από το «Ινστιτούτο Έρευνας Αρχαίας Ναυπηγικής και Τεχνολογίας – ΝΑΥΔΟΜΟΣ» -βρίσκεται σήμερα στην κρισιμότερη φάση του, γεγονός που επιβάλλει τη συστράτευση όλων μας».
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: Στις 11.00
εναρκτήρια ομιλία από τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αλ. Βούλγαρη και ακολούθως χαιρετισμοί από τους επισήμους προσκεκλημένους. Στις 11.45 θα γίνει παρουσίαση του Προγράμματος του Ταξιδιού από τον πρόεδρο του «ΝΑΥΔΟΜΟΣ» κ. Απ. Κούρτη. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 12.15, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και θα γίνει συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων. Στη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης αναμένεται να αναλυθούν επιμέρους ζητήματα, που θα κληθεί να διεκπεραιώσει η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με τις παρακάτω επιμέρους Ομάδες Εργασίες:
– Ο Μύθος
– Η Αργώ σήμερα
– Το ταξίδι
– Μετά το πρώτο ταξίδι
– Συντονισμός των φορέων που θα στηρίξουν το εγχείρημα
– Η επιχείρηση
– Η εξασφάλιση συνοδευτικού πλοίου που θα έχει στην ευθύνη του τις μεταφορές, τη διαμονή, τη διατροφή των κωπηλατών, την ιατρική ομάδα, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλοι όσοι θα συνοδεύσουν το ταξίδι της Αργούς
– Η ασφάλεια του πληρώματος
– Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται να γίνουν στα λιμάνια που θα ελλιμενιστεί η Αργώ
– Η διασφάλιση όλων των αναγκαίων πόρων στους οποίους θα συμβάλλουν τα εμπλεκόμενα υπουργεία και οι χορηγοί
– Η στρατηγική της επικοινωνίας για την καλύτερη δυνατή μεταφορά της εικόνας από το ταξίδι σε όλο τον κόσμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου