ΤΟΠΙΚΑ

Ο “Ταχυδρόμος” χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Αφετηρία για ένα
νέο ξεκίνημα
Στο δημαρχείο την έβγαλε το χθεσινό πρωινό ο δήμαρχος Βόλου, καθώς είχε συνεργασία και με αντιδημάρχους ενόψει της επίσκεψης του προέδρου της ΔΕΜΑ κ. Αντάντι στο Βόλο. Φυσικά στα «πηγαδάκια» δεν θα μπορούσαν να μην σχολιαστούν και οι εργασίες του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη. Ας ελπίσουμε, ακούστηκε κάποια στιγμή από αυτήκοες που ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή στο δημαρχείο, ότι το Συνέδριο θα αποτελέσει την αφετηρία για την αφύπνιση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, για να αποτελέσει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αρμόζει στην ελληνική πολιτική σκηνή»…
Α.Τ.

Το λιμάνι
του Βόλου
Aπό το φίλο της στήλης, τον εκτελωνιστή του Βόλου Αντώνη Τσικουρίδη, είναι αφιερωμένο το σχόλιο αθηναϊκής εφημερίδας που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη για το λιμάνι της Καβάλας. Είναι αφιερωμένο, όπως λέει, σε όλους όσοι διοίκησαν διαχρονικά το λιμάνι του Βόλου, όπως επίσης και σε όλους τους αρμόδιους φορείς της πόλης που άφησαν το τρίτο λιμάνι της χώρας χωρίς γερανογέφυρα για την φορτοεκφόρτωση κοντέινερς και σε κάνουν, όπως λέει, να «ζηλεύεις» λιμάνια ήσσονος σημασίας.
«Άλλοι διώχνουν τα καράβια και άλλοι τα ζητούν. Στο λιμάνι της Καβάλας άρχισαν να ξεφορτώνουν εμπορεύματα την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλα πλοία, που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν στη Θεσσαλονίκη. Οι τοπικοί παράγοντες προσπαθούν να ενθαρρύνουν την προσέγγιση πλοίων για την ανάπτυξη του λιμανιού, καθώς έχουν επενδύσει περί τα 25 εκατ. ευρώ για την επέκτασή του. Και όπως χαρακτηριστικά λένε, « διαθέτουμε και μία από τις μεγαλύτερες γερανογέφυρες στην Ελλάδα».
Α.Τ.

Συνάντηση
στη Βιομηχανική
Συνάντηση είχαν την περασμένη Πέμπτη στην Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων και εκτός των άλλων εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το γεγονός της εγκατάστασης της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο από τον Όμιλο Μυτιληναίου.
Α.Τ.

Και εταιρία
του Βόλου
Εκτός από ιταλική εταιρία, και τοπική εταιρία που δραστηριοποιείται με χωματουργικές εργασίες, μαθαίνουμε ότι έχει ενδιαφερθεί για τη λειτουργία του οργανωμένου χώρου εναπόθεσης οικοδομικών και λοιπών υλικών από κατεδαφίσεις, που προγραμματίζεται να λειτουργήσει στα διοικητικά όρια του Δήμου Αισωνίας.
Α.Τ.

Απορίες
Κάποιοι ρωτούν γιατί οι εμπλεκόμενοι Δήμοι Ιωλκού και Πορταριάς προχωρούν σε μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρία για την παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων και όχι μέσα από τη διαδικασία εκποίησης ή εκμίσθωσης από τον ίδιο το Δήμο μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού.
Α.Τ

Να ανακτηθεί
το χαμένο κύρος
Δεν έκρυβε την ικανοποίησή του χθες μετά την ομιλία του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών και πρώην βουλευτής Λεωνίδας Τζανής, για το γεγονός ότι έτυχε, όπως μας είπε, της επιδοκιμασίας των παρισταμένων συνέδρων και καταχειροκροτήθηκε από πολλούς στο κλείσιμό της από τον Βολιώτη πολιτικό. Ο κ. Τζανής ήταν σκληρός με τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα. Ο πρώην βουλευτής δεν έκανε εκπτώσεις σε χαρακτηρισμούς, που αποτυπώνουν εν πολλοίς την αγωνία των φίλων του κόμματος και μίλησε για την ανάγκη εμπέδωσης της ψυχικής ενότητας μεταξύ των μελών και των στελεχών, αντίστοιχης με εκείνη που παρατηρήθηκε κατά τη μετάβαση από τον Ανδρέα Παπανδρέου στον Κ. Σημίτη, προκειμένου, όπως πρόσθεσε, να επανακτηθεί η χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Ακόμη επαινετικά προς το πρόσωπό του Λεωνίδα Τζανή ήταν και τα σχόλια που άκουσε ο πρώην Υφυπουργός από τον πρώην Υπουργό Προεδρίας Αναστάσιο Πεπονή στο Εργαστήριο Διαλόγου για τη Δημόσια Διοίκηση, ο οποίος παρουσία του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Αλέκου Παπαδόπουλου εξήρε τη συμβολή των νέων τότε βουλευτών, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Μαγνησίας, στη διαμόρφωση και στη σύνταξη του πλέον αξιοκρατικού συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα, του ΑΣΕΠ. Α.Τ.

Σημαντική
απόφαση
Πιστώνεται στον Υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο και στο Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια η προχθεσινή δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού για χρηματοδότηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης καλλιεργειών στο Πήλιο. Μπορεί στους αστούς του Βόλου να μη λέει πολλά πράγματα ο τίτλος, όμως ήδη οι τοπικοί φορείς του Πηλίου, όπως ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς και η Ένωση Πηλίου, τρίβουν τα χέρια τους. Τα 40 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν τα επόμενα χρόνια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα αλλάξουν ριζικά την αγροτική παραγωγική βάση του Πηλίου. Με την υλοποίηση του προγράμματος θα σταματήσει και ο βραχνάς των αιτήσεων αποζημιώσεων λόγω μικροκαρπίας και άλλων καταστροφών. Με τη συνεργασία των τοπικών φορέων το Πήλιο μπορεί να αντιμετωπίζει το μέλλον πιο αισιόδοξα.
Χ.Μ

Ελάχιστοι
τοποθετήθηκαν
Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα μέλη του ΠΑΣΟΚ του Νομού Μαγνησίας που έλαβαν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου. Ήθελαν κι άλλοι να μιλήσουν, αλλά τελικά ελάχιστοι τα κατάφεραν. Πού να πάρεις σειρά απ΄ τους αφιονισμένους των Αθηνών.
Χ.Μ

Σχόλια και Παρασκήνιο

*Η συνεργασία θα έρθει από τη βάση… όχι από την κορυφή, επισήμανε χθες ο Άκης Τσοχατζόπουλος, παρατηρώντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο να φοβάται την Αριστερά.
« Ο πρώτος που υλοποίησε αριστερή και φιλολαϊκή πολιτική ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, υπενθύμισε στο Σώμα που κάθε φορά που γίνονταν αναφορά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ξεσπούσε σε χειροκροτήματα.

*Από τις προηγούμενες μέρες κάποιοι είχαν έτοιμες τις καρτούλες… υποψηφιότητάς τους για το Εθνικό Συμβούλιο. Ήταν τόσο σίγουροι ότι δεν θα κοπούν από τις λίστες.. γι’ αυτό και πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων άρχισαν να φορτώνουν… τους συνέδρους με αυτές, για να μην ξεχαστούν και «σταυρώσουν» άλλους

*Από τη Μαγνησία τελικά υποψήφιοι είναι οι Γιάννης Στάμος, Μαρία Γίτση, Πετρούλα Ντελεδήμου και Λένα Κουτσιμπού. Η Λένα Κουτσιμπού μάλιστα προχθές παρέθεσε δείπνο στους συνέδρους της Μαγνησίας. Η καταγραφή… έδειξε ενδιαφέρουσες παρουσίες αλλά και απουσίες…

*Οι σύνεδροι πάντως της Μαγνησίας την Παρασκευή το βράδυ χωρίστηκαν… αφού είχαν πολλές επιλογές.
Άλλοι επέλεξαν να πάνε στο κέντρο «Σφεντόνα», όπου διοργανώνονταν πάρτι, στο οποίο παραβρέθηκε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος και αργότερα για φαγητό που περιλάμβανε πολιτικό κους κους παρουσία της Ροδούλας Ζήση. Άλλοι ξεκίνησαν από το τραπέζι που παρέθεσε η Λένα Κουτσιμπού, για να συνεχίσουν μετά σε γνωστά κέντρα με λαϊκούς αοιδούς αλλά και ρεμπέτες… Υπήρχαν και αυτοί που μακριά από την πολιτική ταξίδεψαν μουσικά με Αρβανιτάκη… Όλα τα είχε ο μπαξές… και είναι γεγονός πως έμειναν όλοι ευχαριστημένοι.

*Από το βήμα του συνεδρίου κατέθεσαν χθες τις απόψεις τους ο Λεωνίδας Τζανής, ο Θανάσης Μακρόπουλος και η Νατάσα Οικονόμου. Προχθές την αναπτυξιακή πρόταση της Μαγνησίας παρουσίασε η Εύη Αδαμάκη…

*Δεν το αναγνωρίζω το ΠΑΣΟΚ, είπε σε αποστροφή του λόγου του ο πρώην υφυπουργός Λεωνίδας Τζανής, απευθυνόμενος στο Σώμα από το βήμα του συνεδρίου, όπου ανέλυσε τις απόψεις του για το πώς μπορεί να ξεφύγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κρίση. Ο ίδιος πάντως έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενος, αφού βρέθηκε σε παλιά λημέρια στο Κάραβελ και θυμήθηκε το «κίνημα των Καραβελιστών», που το 1996 είχε πρωτοστατήσει υπέρ του Κώστα Σημίτη.

*Στο Κάραβελ διαμένουν οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ. Στο Κάραβελ πραγματοποιούνταν χθες η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. Στα πλαίσια της «συνύπαρξης» αυτής ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αργύρης Κοπάνας βρέθηκε «τετ α τετ» με πράσινους Βολιώτες… Η ΟΝΝΕΔ συνεδρίαζε προκειμένου να συζητήσει για τις φοιτητικές εκλογές και τα Τοπικά Συμβούλια Νέων… ωστόσο στον πάνω όροφο της καφετέριας… συνεδρίαζαν οι Πασόκοι σε πηγαδάκια φυσικά για τις «σταυροδοσίες» της σημερινής ψηφοφορίας για την εκλογή του Εθνικού Συμβουλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου