ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Ασορτί με το τραγούδι “άλλα μου λεν τα μάτια σου και άλλα η καρδιά σου” πάνε τα πράγματα στο εσωτερικό της Ν.Δ. Θεωρητικά ισχύει το περί “πρόσφατης και ισχυρής εντολής” που είχε πει ο Καραμανλής, αλλά στα ενδότερα ξεκίνησαν ήδη οι αγώνες δρόμου για τη διαδοχή.

Οι δημοσκοπήσεις και η καταγραφόμενη κατρακύλα των ποσοστών δεν κουνάνε μόνο το μαντήλι του αποχαιρετισμού στην αυτοδυναμία, αλλά ανοίγουν το παιχνίδι για όσα ακολουθήσουν ενδεχόμενη εκλογική ήττα. ‘Η, απλώς, όσα δρομολογήσει ο ίδιος ο Καραμανλής, που θα πρέπει να αισθάνεται κουρασμένος από το καθισιό.

Αν “στα υπόγεια είναι η θέα” που λέει και ο Τερζής, αυτό ισχύει για τη Ντόρα, που υπογείως από τη μια πριονίζει και από την άλλη χτίζει συμμαχίες. Αντε και για τον Αβραμόπουλο, που ελπίζει να εμφανισθεί την κρίσιμη στιγμή ως εκφραστής των “καραμανλικών”.

Διότι οι πάντες γνωρίζουν ότι ο πόλεμος θα είναι μεταξύ “μητσοτακικών” και “καραμανλικών”. Βγαίνει όμως φόρα-παρτίδα ως εκφραστής των τελευταίων ο μέχρι τώρα αμίλητος Αντώνης Σαμαράς, που στο κάτω-κάτω έχει και το know how της αντιπαράθεσης με τους Μητσοτάκηδες.

Ο πρώην ΥΠ.ΕΞ βγαίνει ανοιχτά, διαφωνώντας με το όνομα “Ανω Μακεδονία” για τα Σκόπια, που φαίνεται το επικρατέστερο, οπότε καταλαβαίνουμε ότι αυτό το όνομα προωθεί η… Ντόρα. Λέει συγκεκριμένα σε συνέντευξή του: «Ενα σύνθετο όνομα, όπως το «Άνω Μακεδονία», πέραν του ότι παραδίδει τίτλους βαριάς πολιτιστικής, εθνικής κληρονομιάς σε μιαν άλλη χώρα, νομιμοποιεί, όπως θα έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων”.

Ναι, τον Απρίλιο θα φωνάξουν για κατάθεση τον Ζαχόπουλο, ζητώντας του να πει όλη την αλήθεια για να φωτιστούν τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. Επειδή μάλιστα επείγονται να προχωρήσει η διαδικασία, θα τον καλέσουν την πρώτη του μηνός στο γραφείο του ανακριτή…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου