ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η απόφαση για τα σκουπίδια

σήμερα-η-απόφαση-για-τα-σκουπίδια-851206

Με διαφορετικές εκτιμήσεις, μετά τη συνάντησή τους με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, παρουσιάστηκαν οι εκπρόσωποι των δυο ομοσπονδιών των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ.
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΠ-ΟΤΑ, η οποία έχει σταματήσει από χθες βράδυ την απεργία της, δηλώνουν πως δικαιώθηκε η χθεσινοβραδινή τους απόφαση για λήξη της απεργίας, αφού η κ. Πετραλιά κατά τη συνάντηση τους διαβεβαίωσε πως θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε πως από τη συνάντηση δεν προέκυψαν ουσιαστικές αλλαγές ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Σήμερα, το μεσημέρι αναμένεται μετά τη σύγκληση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ να αποφασιστεί το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεών τους.

Σκουπίδια

Εν το μεταξύ συνεχίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της Αθήνας μετά την αναστολή της απεργίας των συμβασιούχων (ΠΟΠ-ΟΤΑ).
Σε μια κίνηση καλής θέλησης η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να επιτρέψει την περιορισμένη λειτουργία της χωματερής για το Σαββατοκύριακο, ενώ νέα απόφαση για το μέλλον της δικής της κινητοποίησης θα ληφθεί την Κυριακή.
Αναλυτικά, περίπου 150 απορριμματοφόρα θα περάσουν την πύλη της χωματερής το Σάββατο και άλλα 150 την Κυριακή.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΠ-ΟΤΑ, που εκπροσωπεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους δήμους, αποφάσισε το απόγευμα της Παρασκευής να μην συμμετέχει πλέον στην απεργία και ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους.
Στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στην περιοχή του Φοίνικα, μετέβη το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους που απεργούν.
Ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, Σωτ. Παπανικολάου ζήτησε από τον δήμαρχο να κάνει παρέμβαση στην υπουργό Απασχόλησης.
Σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων και η απόθεσή τους στο Σταθμό Μεταφόρτωσης γίνεται, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, με προσωπικό ασφαλείας.

Παράνομη η απεργία στη ΔΕΗ

Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να μην συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα της διοίκησης, ώστε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Οι κινητοποιήσεις πλέον συνεχίζονται με αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων. Πάντως, στην Ευελπίδων συνεχίζεται η μαραθώνια συνεδρίαση του δικαστηρίου επί των ασφαλιστικών μέτρων.
Η έδρα απέρριψε δύο αιτήματα των δικηγόρων της ΓΕΝΟΠ για αναβολή της συζήτησης, δεδομένου ότι η απεργία ανεστάλη από πλευράς ΓΕΝΟΠ.
Πάντως, μέχρι το απόγευμα δεν αναμένονται διακοπές ρεύματος. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΣΜΗΕ μέχρι τις 6 το απόγευμα δεν θα χρειαστεί να γίνουν διακοπές, λόγω της περιορισμένης ζήτησης.
Στη συνέχεια, θα εκδοθεί ανακοίνωση για το πρόγραμμα περικοπών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν όπως πάντα να ενημερώνονται από τον Δικτυακό Τόπο της ΔΕΗ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου