ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ πυρκαγιών σε κάδους απορριμμάτων του Δήμου Βόλου

μπαράζ-πυρκαγιών-σε-κάδους-απορριμμά-668633

Σε μήνυση κατ’ αγνώστων προτίθεται να προχωρήσει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα καταστροφής κάδων απορριμμάτων στον κεντρικό ιστό της πόλης, που μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο τη χθεσινή νύχτα (17η προς 18η Σεπτεμβρίου) άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά σε 13 κάδους απορριμμάτων – συμβατικούς και ανακύκλωσης – ενώ άλλοι 4 είχαν παραδοθεί στη φωτιά την προηγούμενη εβδομάδα. Το κόστος των 17 συνολικά κάδων που καταστράφηκαν τις τελευταίες ημέρες ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Όπως τόνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ν. Οικονόμου, οι συνεχείς καταστροφές σε κάδους απορριμμάτων δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αφού προστίθενται στα προβλήματα που δημιουργεί η συνεχής μείωση του προσωπικού της υπηρεσίας.

Το κόστος των καταστροφών, υπογράμμισε η κ. Οικονόμου, είναι σημαντικό και το επωμίζονται οι ίδιοι οι δημότες, τη στιγμή που τα χρήματα θα μπορούσαν να επενδυθούν σε άλλες δράσεις.

Για το λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να ενημερώνουν την αστυνομία όταν εντοπίζουν κάποια ύποπτη κίνηση, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της δημοτικής περιουσίας.

Επισημαίνεται ότι την άλλη βδομάδα θα παραληφθούν από το Δήμο Βόλου οι 200 νέοι κάδοι απορριμμάτων. Μέχρι τότε, για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή των 17 κάδων, μετακινούνται κάδοι απορριμμάτων από άλλα σημεία της πόλης, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προμήθεια νέων κάδων.

Τα σημεία όπου ήταν τοποθετημένοι οι κάδοι που κάηκαν το τελευταίο διάστημα είναι:

Σταθά – Γαλλίας, 1 πράσινος κάδος

Σταθά – Μαγνήτων, 1 πράσινος κάδος

Ρήγα Φεραίου – Νικοτσάρα, 1 πράσινος και 1 μπλε κάδος

Δον Δαλεζίου – Αλεξάνδρας, 1 πράσινος και 2 μπλε κάδοι

Ιάσονος – Μαυροκορδάτου, 1 μπλε κάδος

Ερμού – Γκλαβάνη, 1 πράσινος και 1 μπλε κάδος

Γκλαβάνη – Αλεξάνδρας, 1 μπλε κάδος

Αλαμάνας – Σέκερη, 1 πράσινος

Σέκερη (μάρκετ Γαλαξίας), 1 πράσινος κάδος

Ορφανοτροφείου – Γλάδστωνος, 1 μπλε κάδος

Εγκαταστάσεις TRT, 1 πράσινος και 2 μπλε κάδοι

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι σε μία περίπτωση, στη συμβολή των οδών Δ. Δαλεζίου – Αλεξάνδρας, πήρε φωτιά και παρακείμενο οίκημα, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Μόλις πριν από ένα μήνα, εξάλλου, στις 16 Αυγούστου, είχαν σημειωθεί αντίστοιχες καταστροφές σε άλλους 9 κάδους απορριμμάτων, ενώ από την ενώ από την αρχή της χρονιάς υπολογίζεται πως έχουν καεί – καταστραφεί περισσότεροι από 40 κάδοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου