ΤΟΠΙΚΑ

Δύσκολη πυρκαγιά στην Ανω Κερασιά

δύσκολη-πυρκαγιά-στην-ανω-κερασιά-669995

Στάχτη άφησε πίσω της η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ανω Κερασιά

Υπόνοιες εμπρησμού δημιούργησε το σημείο εκδήλωσης φωτιάς χθες το μεσημέρι, η οποία κινητοποίησε ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και τρόμαξε τους κατοίκους της Κερασιάς. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση στην Ανω Κερασιά.

Ο συντονισμός της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν άμεσος και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 7 το απόγευμα. Στις ώρες, όμως, που μεσολάβησαν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν δύσκολη μάχη με τις φλόγες, ενώ άμεσα κλήθηκαν και συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair.

Την επιχείρηση συντόνιζαν ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλίας Νίκος Μιχαλάκης και ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου, ενώ στο πύρινο μέτωπο έσπευσε μεγάλη δύναμη πυροσβεστικών οχημάτων και 50 πυροσβέστες.

Η προσέγγιση, όμως, των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν αδύνατη λόγω του σημείου σε βουνοπλαγιά, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά και η μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στην κατάσβεση από αέρα με συνεχείς ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σε στάχτη μετατράπηκαν περίπου 40 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο παρέμεινε όλο το βράδυ δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να σβήσουν και οι τελευταίες εστίες, αλλά και για τυχόν αναζοπύρωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου