ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα …. 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

ΑΘΗΝΑ:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

*Ο πρώην υπουργός Θανάσης Τσούρας, ο νομάρχης Γιάννης Μίχας και η Γιώτα Γαζή μαζί με εκπροσώπους μεταναστών, νεολαίων, αγροτών ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Συνέδριο για το Προεδρείο.
Οι τρεις πρώτοι έχουν μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες διαδικασίες και πολύ κουράγιο να αντέξουν υπομονετικά… το επόμενο τριήμερο.

*Η Πετρούλα Ντελεδήμου, ο Γιάννης Στάμος και η Λένα Κουτσιμπού, σύμφωνα με πληροφορίες, βολιδοσκοπούνται για να είναι υποψήφιοι στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

*Ενδιαφέρων ο διάλογος στο τετ α τετ Θεόδωρου Πάγκαλου και Αλέξη Τσίπρα. Ανταλλάσσοντας την καθιερωμένη χειραψία, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΝ, του είπε… «Ευκαιρία να γνωριστούμε». Ο Αλέξης κοίταξε το ρολόι του και ανταπάντησε: «Αργείτε να ξεκινήσετε…», για να παρέμβει ο ετοιμόλογος πάντα Δημήτρης Ρέππας και να πει: «Ετσι είναι τα μεγάλα κόμματα…»

*Χαμόγελα και χειραψία είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ενώ οι σύνεδροι χειροκροτούσαν και φώναζαν το «ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό». «Τι κάνεις, Βαγγέλη» ρώτησε ο ΓΑΠ, για να απαντήσει ο Θεσσαλονικιός βουλευτής: «Εδώ είμαι, πρόεδρε, ανάμεσα στην Άννα Διαμαντοπούλου και το κόμμα», αφού είχε δίπλα του το Νίκο Αθανασάκη…

*Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης εξέφρασε την πλήρη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους απεργούς ανά τη χώρα…Το κομματικό ακροατήριο ξέσπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα. Σε μία γωνία ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ετοιμάζονταν για το δελτίο του Άλφα με την Έλλη Στάη…

Νέο ραντεβού
Ραντεβού τον «ηλεκτρονικό» Νοέμβριο έδωσαν χθες νομάρχης και στελέχη της Κοινωνίας της Πληροφορίας, που επισκέφθηκαν τη Νομαρχία Μαγνησίας, προκειμένου να εξετάσουν τα έργα που υλοποιούνται μέσα από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με την Α.Ε. Η Νομαρχία Μαγνησίας ξεκινά την πιλοτική εφαρμογή των Ολοκληρωμένων Πληροφορικών Συστημάτων, ενώ έγινε και το επόμενο βήμα για το ασύρματο δίκτυο ευρυζωνικής σύνδεσης. Τα στελέχη της ΚτΠ είπαν ότι θα επισκεφθούν πάλι τη Νομαρχία τον Νοέμβριο, οπότε θα μπορούν πλέον να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα από την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την πάταξη της γραφειοκρατίας.
Β.Σ.

Ούτε που τους ξέρει…
Μα είναι δυνατόν αιρετοί να θέλουν να γίνουν επενδύσεις στα διοικητική τους όρια και να μην τους ξέρει ούτε πως είναι στη… φάτσα ο ίδιος ο Περιφερειάρχης;
Α.Τ.

Υποθέσεις
Κάποιοι έλεγαν χθες ότι αν κάποιοι από τους Αντιδημάρχους τραβούσαν το σκοινί, τότε θα είχαμε διαγραφές από την πλευρά του Δημάρχου. Με τα άμα όμως, ως γνωστόν, δεν γίνεται πολιτική…
Α.Τ.

Οι εγκαταστάσεις του Ο.Ε.Α./Ν.Α.Β.
Καλά τώρα το Λιμεναρχείο θυμήθηκε ότι οι εγκαταστάσεις του Ο.Ε.Α./Ν.Α.Β. δεν έχουν άδεια. Αν δεν μας απατά η μνήμη, οι εγκαταστάσεις του Ομίλου είναι στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου από τη δεκαετία του ΄50 και τώρα τρέχει και δεν φτάνει ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Α./Ν.Α.Β. και δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Απ. Καζάκης να τις νομιμοποιήσει, προκειμένου στη συνέχεια να εκδώσει την οικοδομική άδεια για την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων από το Δήμο Βόλου.
Α.Τ.

Κόντρες
στη Νέα Ιωνία…
Η παρουσία του Δημάρχου Βόλου δεν στάθηκε, όπως φάνηκε, ικανή για να αποτρέψει προχθές στη Νέα Ιωνία μία ακόμη αντιπαράθεση του Δημάρχου Π. Μαβίδη και του επικεφαλής του συνδυασμού Δημοτική Συνεργασία, για το γεγονός ότι η Νέα Ιωνία δεν συμμετείχε στο Φάκελο Διεκδίκησης που κατέθεσε ο Δήμος Βόλου επί Μήτρου χωρίς τη συμμετοχή της Νέας Ιωνίας. Ο Π. Μαβίδης απαρίθμησε δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων στα μέσα του 2006, τα οποία επιβεβαίωναν την ολιγωρία και την αδράνεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Στέφανου Φούσκη. Στις κατηγορίες Μαβίδη απάντησε σε υψηλούς τόνους ο Μ. Μπαλλής, που την περίοδο εκείνη ήταν Αντιδήμαρχος. Εκανε λόγο για συνειδητή διαστρέβλωση των γεγονότων εκ μέρους του κ. Μαβίδη και για απόκρυψη δικής του δήλωσης την ίδια περίοδο, που επέρριπτε ευθύνες στον πρώην Δήμαρχο Βόλου Κυριάκο Μήτρου, για το γεγονός ότι λειτούργησε, όπως είπε, «εν κρυπτώ και παραβύστω» και εις βάρος των συμφερόντων της Νέας Ιωνίας.
Α.Τ.

Μια απάντηση
στην κ. Κούτνα
Στο δελτίο ειδήσεων της T.R.T., το οποίο έχω την τιμή να παρουσιάζω, φιλοξένησα τηλεφωνικά την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Μαγνησίας. Καταρχήν για τεχνικούς λόγους και στη συνέχεια λόγω της προσβλητικής και συκοφαντικής φραστικής επίθεσής της εναντίον μου, με αγοραίες φράσεις του τύπου «άξιος ο μισθός σου», υπήρξε μεταξύ μας ένας έντονος διάλογος, ο οποίος από την πλευρά μου εκφράστηκε αυστηρά και μόνο με τη διατύπωση δημοσιογραφικών και μάλιστα κλειστών (για όσους γνωρίζουν) ερωτημάτων, χωρίς να εμπεριέχεται στα ερωτήματα αυτά ίχνος προσβλητικής, συκοφαντικής ή μειωτικής φράσης τόσο για την κ. Κούτνα, όσο και για το σωματείο το οποίο εκπροσωπεί. Βεβαίως είναι αλήθεια ότι έθεσα κάποια ερωτήματα αναφορικά με τους εργαζομένους στην υπηρεσία καθαριότητας, οι οποίοι σ’ αυτή τη φάση αποφάσισαν για δικούς τους καθαρά λόγους να μην απεργήσουν. Εθεσα τα συγκεκριμένα ερωτήματα για ένα κλάδο εργαζομένων, που προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, την ώρα που τα μέλη του (μη απεργοί) δηλώνουν αδικημένοι και συκοφαντημένοι από πολλές πλευρές . Επρεπε να αποσιωπήσω τη δικαιολογημένη οργή τους; Προφανώς αυτό ενόχλησε.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η κακοστημένη παράσταση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Εξηγούμαι…
Στη συνέχεια της συζήτησής μας η κ. Κούτνα ανακάλεσε τις προσβλητικές φράσεις εναντίον μου και η συζήτηση ολοκληρώθηκε ομαλά στον πρέποντα χρόνο και με τους ανάλογους χαιρετισμούς.
Δύο 24ωρα αργότερα και ενώ έχει προηγηθεί πλήθος ανακοινώσεων του Συλλόγου εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, οι συνδικαλιστές θεώρησαν σωστό να εκδώσουν μία ακόμη ανακοίνωση, προφανώς για να συμπεριλάβουν ή καλύτερα για να… περιλάβουν και την αφεντιά μου.
Η κ. Κούτνα και ο κ. Ζουπανιώτης που υπογράφουν την ανακοίνωση -μετά από 17 χρόνια δημοσιογραφικής πορείας και όντας επαγγελματίας- με αποκαλούν «κατ’ ευφημισμόν δημοσιογράφο», προφανώς λειτουργώντας με πνεύμα απολυταρχικής λογοκρισίας και σε πλαίσιο διατεταγμένης συκοφαντικής υπηρεσίας. Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω προσωπικά.
Καλούν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές και τον συνδικαλιστικό μου φορέα να ασχοληθεί μαζί μου, όπως νομίζει, μη αποκλείοντας προφανώς και τα πειθαρχικά μέτρα. Μη σκεπτόμενοι τις εξαιρετικά πιθανές αρνητικές επαγγελματικές μου συνέπειες, με κατασυκοφάντησαν ευρύτατα, αποστέλλοντας την ανακοίνωσή τους σε όλο το φάσμα του Τύπου, χωρίς καν να ζητήσουν την όποια επανόρθωση, στο βαθμό που πίστευαν ότι από τα λεγόμενά μου είχαν θιγεί. Αυτό κατά την άποψη μου υποκρύπτει δόλιους και ύπουλους σκοπούς.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι συκοφαντικές επιθέσεις, πολλές μάλιστα από αυτές περιποιούν για μένα τίτλο τιμής εξαιτίας της… πηγής τους. Ασφαλώς δεν θα μείνουμε σιωπηλοί, όπως κάποιοι επιθυμούν.
Βεβαίως αυτή τη φορά δεν θα απαντήσω στην κ. Κούτνα ανάλογα με τον δικό της τρόπο. Αυτή τη φορά θα κληθεί να τεκμηριώσει τις «καταγγελίες» της όχι πάνω στους σωρούς σκουπιδιών, οι οποίοι ενδεχομένως πολλά μπορεί να κρύβουν, αλλά εκεί που οι ύπουλοι σχεδιασμοί φανερώνονται, οι ποταπές προθέσεις ξεσκεπάζονται και η κοφτερή αλήθεια κυριαρχεί. Ραντεβού στα καθαρά και κρύα νερά της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Υ.Γ. Διέφυγε των φίλτατων συνδικαλιστών, υποθέτω εσκεμμένα, ότι όλες τις μέρες της… φωτιάς τόσο το δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζω, όσο και η εφημερίδα που διευθύνω, φιλοξένησε με τρόπο ολοκληρωμένο και αντικειμενικό το σύνολο των απεργιακών τους δραστηριοτήτων, δηλώσεων, ανακοινώσεων κ.τ.λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου