ΤΟΠΙΚΑ

Την Πέμπτη τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΑΓΕΤ

την-πέμπτη-τα-ασφαλιστικά-μέτρα-κατά-τ-671430

Για τις δύο απολύσεις χημικών μηχανικών

Στο Πρωτοδικείο Βόλου την ερχόμενη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΑΓΕΤ, ενώ η εργατική αγωγή πήρε ημερομηνία συζήτησης στο Δικαστήριο για τις 10 Ιανουαρίου.

Οι δύο απολυμένοι χημικοί μηχανικοί αποφάσισαν να προσφύγουν δικαστικά για τη δικαίωσή τους μετά το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας που ουσιαστικά τους δικαιώνει και καλεί την εταιρεία να προχωρήσει στην επαναπρόσληψή τους.

Η Επιθεώρηση Εργασίας έχει χαρακτηρίσει αναιτιολόγητες τις απολύσεις και άκυρες, επικρίνει το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του εργοστασίου με το τοπικό σωματείο και παράλληλα την ψέγει για το γεγονός ότι καταστρατηγεί την εργατική νομολογία που η Επιθεώρηση επικαλέστηκε και παρά τις πιέσεις, η ΑΓΕΤ δεν αποδέχτηκε εμμένοντας μέχρι τέλους στις απολύσεις.

Ο ένας εκ των απολυμένων, που είναι 52 χρόνων, ταλαιπωρήθηκε πρόσφατα από σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ ο δεύτερος είναι 58χρόνων, πατέρας τριών παιδιών επίσης και οι δύο τους με 25χρονη προϋπηρεσία στην εταιρεία.

Η ΑΓΕΤ εξαρχής έχει επιμείνει ότι οι δύο απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, ενώ στην Επιθεώρηση υποστηρίχτηκε ότι δεν επρόκειτο για μία ξαφνική απόφαση, καθώς οι δύο απολυμένοι είχαν κληθεί και άλλες φορές τα τρία τελευταία χρόνια προκειμένου να συμμετέχουν σε πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, ισχυρισμός που ωστόσο σύμφωνα με τους απολυμένους είναι ψευδής, όπως τονίστηκε και στην τριμερή, καθώς η απόλυση ήρθε εντελώς αιφνιδιαστικά και αφού οι δύο εργαζόμενοι αρνήθηκαν να υπογράψουν την οικειοθελή αποχώρησή τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε συνάντηση που έγινε μόλις πριν από δέκα ημέρες με τα σωματεία και ο ίδιος ο Ντελαπλάν, επανέλαβε ότι τα προγράμματα οικειοθελών αποχωρήσεων θα συνεχιστούν και μάλιστα σημείωσε ότι είναι ο μοναδικός τρόπος προκειμένου να προχωρήσει η εταιρεία στην ουσιαστική αναδιάρθρωση.

Στο πλευρό των απολυμένων εξαρχής έχει βρεθεί τόσο η Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων, όσο και το ΕΚΒ και η Ομοσπονδία Τσιμέντου που έχουν ζητήσει να ανακληθούν από την εταιρεία οι απολύσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου