ΤΟΠΙΚΑ

Επιμένει η ΔΕΥΑΜΒ στη δολιοφθορά

επιμένει-η-δευαμβ-στη-δολιοφθορά-671531

Σε διακοπή της ηλεκτροδότησης και σε πράξεις δολιοφθοράς απέδωσαν τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ τις μειωμένες πιέσεις που είχαν την περασμένη εβδομάδα τα δίκτυα ύδρευσης σε πολλά διαμερίσματα στο Βόλο.

Ο Γενικός Διευθυντής και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Επιχείρησης Δημ. Οικονομίδης και Σταύρος Τζίνης αντίστοιχα, ενημερώνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο κατά το χθεσινό Δ.Σ μετά από σχετικό αίτημα που έθεσε ο διοικητικός σύμβουλος και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μολοχίδης, σημείωσαν ότι έγιναν οργανωμένες μειώσεις στην πίεση του νερού από την περασμένη Τρίτη μέχρι και το περασμένο Σάββατο. Οι μειώσεις στην πίεση του νερού, όπως πρόσθεσαν, κρίθηκαν αναγκαίες, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η ισορροπία του συστήματος με το οποίο υδροδοτείται το Πολεοδομικό Συγκρότημα. Μία ισορροπία. η οποία όπως σημείωσαν, διαταράχθηκε με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που κράτησε δώδεκα ώρες και που είχε σαν αποτέλεσμα να μην εισέρχονται στο σύστημα 200 κυβικά μέτρα νερού την ώρα από τα αντλιοστάσια των πηγών της Καλιακούδας και των πηγών Ξηράκια. Το πρόβλημα ήταν πιο έντονο την Τρίτη και την Τετάρτη είπαν τα δύο διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ όπως πρόσθεσε ο κ. Οικονομίδης το πρόβλημα επιδεινώθηκε όταν την περασμένη Τετάρτη, σημειώθηκε δολιοφθορά, όταν άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια που τροφοδοτούν μία συστάδα πηγών στην περιοχή Ξηράκια, με αποτέλεσμα το σύστημα να έχει απώλειες άλλων 90 m3 πηγαίου νερού την ώρα.

Ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ ρωτήθηκε στη συνέχεια από τον κ. Μολοχίδη ποια μέτρα μπορεί να πάρει η ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο εγγύς μέλλον. Ο κ. Τζίνης είπε ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν μπορεί να προβλεφθεί, ενώ άφησε πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες πράξεις δολιοφθοράς στο άμεσο μέλλον, καθώς ο αγωγός φόρτισης μεταξύ των πηγών είναι χαμένος σε μία διαδρομή συνολικού μήκους 200 μέτρων περίπου. Τον αγωγό, όπως είπε ο κ. Τζίνης, τον αποκαταστήσαμε την περασμένη Πέμπτη, τον εγκιβωτίσαμε, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε…

Ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ σημείωσε επίσης ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η ζήτηση παρέμεινε ιδιαίτερα υψηλή καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού, όπως υποστήριξε, πολλοί Βολιώτες έμειναν στην πόλη, καθώς δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για καλοκαιρινές διακοπές. Παρόλα ταύτα, όπως συνέχισε ο κ. Τζίνης, η Επιχείρηση κατόρθωσε με διάφορα έργα υδρομαστεύσεων να βάλει στο σύστημα 3.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, να μην έχει ο Βόλος πρόβλημα λειψυδρίας. Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του διοικητικού συμβούλου της πλειοψηφίας και δημοτικού συμβούλου Σταμάτη Κούντρια,, το στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ σημείωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι -πράγμα εξαιρετικά σπάνιο- η Επιχείρηση προχώρησε σε διακοπή γεωτρήσεων μέσα στην πόλη, οι οποίες το καλοκαίρι λειτουργούν πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να καλύψουν το υδάτινο ισοζύγιο της Επιχείρησης.

Τέλος, ο κ. Τζίνης αναφέρθηκε στις προθέσεις της Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας πηγαίου νερού για την υδροδότηση του Βόλου. Οι διαρκείς συντηρήσεις των δικτύων και η εξεύρεση νέων πηγών, όπως αυτές στην Γαλανόπετρα και στο Σανατόριο στα Χάνια, είναι θέματα που θα εξασφαλίσουν επαρκείς ποσότητες πηγαίου νερού όχι μόνο για τις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες, αλλά και για την υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου τα επόμενα χρόνια, είπε καταλήγοντας ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου