ΤΟΠΙΚΑ

ΑΛΜΥΡΟΣ: Ιδρυση νέας Επαγγελματικής Σχολής

αλμυροσ-ιδρυση-νέας-επαγγελματικής-σ-851206

Την ίδρυση νέας Επαγγελματικής Σχολής στον Αλμυρό με έξι ειδικότητες, καθώς και τη λειτουργία νέων ειδικοτήτων σε τέσσερα ακόμη ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της Μαγνησίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος.
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης της Δευτεροβάθμιας Τεχνολογικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Η υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την προσθήκη ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ του νομού, έλαβε υπόψη της τις σχετικές προτάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εκτός από την ίδρυση νέας ΕΠΑΣ στον Αλμυρό, νέοι κύκλοι εισάγονται στo 2ο ΕΠΑΛ, στο 4ο ΕΠΑΛ, στην ΕΠΑΣ Νέας Ιωνίας και στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου.
Συγκεκριμένα, ιδρύεται ΕΠΑΣ Αλμυρού με ειδικότητες:
– Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης
– Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Εργασιών
– Βοηθών Οδοντοτεχνικών
– Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού και Αγροβιοτεχνίας
– Αισθητικής Τέχνης
– Κομμωτικής Τέχνης
Παράλληλα με την ίδια υπουργική απόφαση προστίθενται:
– στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κύκλος Ναυτικού
– στο 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κύκλος Τεχνολογικού με τομέα Ηλεκτρονικής
– στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου κύκλος Υπηρεσιών με τομέα Πληροφορικής
– στην ΕΠΑΣ Νέας Ιωνίας ειδικότητα Κτιριακών Υποδομών
Ο κ. Ταλιαδούρος επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι:
«Η πρόσφατη πρωτοβουλία αναβάθμισης της δευτεροβάθμιας τεχνολογικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης ανταποκρίνεται ακριβώς στη διαμόρφωση ενός καλύτερου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, προγραμμάτων σπουδών και εποπτικών μέσων για τους νέους σύμφωνα με τις ιδιαίτερες δεξιότητες και προτιμήσεις τους.
Οι νέοι μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, η οποία επιτάσσει τη διεύρυνση και τη διαρκή ανανέωση της γνώσης, την ανάπτυξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων και την πιστοποίηση αυτών, την αξιοποίηση της τεχνολογίας σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας και τη διεθνή κινητικότητα. Πολιτεία και εκπαιδευτικοί έχουμε κοινό χρέος να σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες των νέων για καλύτερες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές.
Οι νέες ειδικότητες που εντάσσονται στη δευτεροβάθμια τεχνολογική και επαγγελματική εκπαίδευση, αφορούν σε επαγγελματική εκπαίδευση πλήρως εναρμονισμένη με τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για τους αποφοίτους των δομών αυτών στην πορεία της επαγγελματικής τους αποκατάστασης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου