ΤΟΠΙΚΑ

Απέρριψε την πρόταση συνεργασίας ο Τσίπρας

απέρριψε-την-πρόταση-συνεργασίας-ο-τσ-851206

Ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου Αλέξης Τσίπρας μέσα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έθεσε και ζητήματα προς προβληματισμό, απευθυνόμενος κυρίως στη βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με ευγενικό, πλην όμως ξεκάθαρο τρόπο, απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση συνεργασίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πιστεύουμε ότι από μόνη της μία εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία μπορεί να αλλάξει τα σημερινά δεδομένα, γι’ αυτό και δεν συμμετέχουμε σε μία τέτοια συζήτηση με διλημματικούς όρους. Όσο και αν το εκλογικό σύστημα θέτει το τεχνικό πλαίσιο για την ανάδειξη της πλειοψηφίας, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πολιτική πρακτική. Γιατί δεν μπορούν να δημιουργηθούν όροι ανατροπής της Δεξιάς, εάν δεν αμφισβητηθεί η στρατηγική συναίνεση στην υιοθέτηση δεξιών επιλογών. Δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή στην Κυβέρνηση- δήλωσε και έκλεισε προς το παρόν την όποια συζήτηση- που θα διαχειριστεί την κρίση του πολιτικού συστήματος. Μας ενδιαφέρει μόνο να δοθεί λύση αριστερής διακυβέρνησης, που θα ανατρέπει το σημερινό πλαίσιο εξουσίας».
« Η πολιτική που εφαρμόζει η Ν.Δ πρέπει να ηττηθεί στις βασικές της επιλογές και για να ηττηθεί πρέπει να αμφισβητηθεί το κεντρικό της επιχείρημα, ότι η πολιτική που εφαρμόζει κινείται ως προς τα βασικά της χαρακτηριστικά, μέσα σε ένα πλαίσιο δικομματικής συναίνεσης. Και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, η πολιτική αυτή δεν εμφανίστηκε μπροστά μας ξαφνικά. Υπάρχει και ασκείται σε ολόκληρη την Ευρώπη τουλάχιστον τα 15 τελευταία χρόνια . Είναι μία πολιτική που με διαφορετικές εντάσεις εφαρμόστηκε από κεντροδεξιές αλλά και κεντροαριστερές κυβερνήσεις, διευρύνοντας με οδυνηρό τρόπο τις κοινωνικές αντιθέσεις.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου