ΤΟΠΙΚΑ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΣΩΡΟ: Περιμένουμε τους Δήμους για την επένδυσή μας

επενδυση-στο-σωρο-περιμένουμε-τους-δή-851206

Την επαναχωροθέτηση της μεγάλης ξενοδοχειακής επένδυσης στο Σωρό επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι του επενδυτικού σχήματος που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν την επένδυση στην περιοχή μας. Οι εκπρόσωποι του πρότζεκτ, σε συνέντευξη που έδωσαν χθες το μεσημέρι στο ΞΕΝΙΑ, δικαιολόγησαν την απόφασή τους στην πρόθεση, όπως είπαν, να διατηρούν σχέσεις «καλής γειτονίας» με τις τοπικές κοινωνίες, εκεί όπου δραστηριοποιούνται.
Ειδικότερα στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΑΒP Plus International A.E. κ. Νίκος Αρβανιτόπουλος, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Ζούκος. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας ανέφεραν ότι μετά την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα στο θέμα της επένδυσης και ότι οι εκπρόσωποι που συμμετέχουν στο επενδυτικό σχήμα έχουν διακρίνει μία θετική αποδοχή από τους φορείς της περιοχής και κυρίως από τη Νομαρχία και τους Δήμους Βόλου, Ιωλκού και Πορταριάς. Υπογράμμισαν ακόμη ότι η επένδυση είναι σε κρίσιμο σημείο, καθώς τις επόμενες εβδομάδες προωθείται από τους Δήμους Ιωλκού και Πορταριάς η δημιουργία μονομετοχικών Ανωνύμων Εταιριών, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί προς όφελος των δύο ΟΤΑ τις εκτάσεις που αιτούνται οι επενδυτές στην περιοχή του Σωρού. Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι θα απαιτηθούν 1.050 στρέμματα για τη δημιουργία του γκολφ, ενώ χρειάζονται και άλλα 500 στρέμματα για τη χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία των κτιρίων που στοχεύουν στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε πελάτες υψηλού εισοδήματος σε 12μηνη βάση.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο κατασκευής της επένδυσης όπως και τον ακριβή αριθμό κλινών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο όμιλος Παρασκευαΐδη δεν έχει βγει από τα χρονοδιαγράμματά του, παραπέμποντας σχετικά στη συνέντευξη που έδωσαν τον περασμένο Ιούνιο, όπου ανέλυσαν όλο το πρότζεκτ.
Στη συνέντευξη εκείνη οι επενδυτές είχαν κάνει λόγο για μία συνολική επένδυση ύψους 210 εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση του Apollo Resort υλοποιείται από την εταιρία ABP Plus International που ανήκει στον Όμιλο Παρασκευαΐδη.
Τo Apollo Resort θα περιλαμβάνει:
– Ξενοδοχείο πέντε αστέρων με δυναμικότητα 300 κλινών
– Τουριστικές κατοικίες – time sharing
– Κέντρο Θαλασσοθεραπείας – SPA
– Γήπεδο γκολφ 18 οπών, από τα καλύτερα στην Ευρώπη
– Συνεδριακό Κέντρο 1.100 ατόμων
– Μαρίνα 150 σκαφών, που ως τώρα δεν υπάρχει στη Μαγνησία
Οι επενδυτές έχουν προαναγγείλει ακόμη ότι θα δημιουργηθούν 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής, 700 τουλάχιστον μόνιμες θέσεις εργασίας με την έναρξη λειτουργίας της και 150 νέες θέσεις εργασίας σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, καταστήματα και επιχειρήσεις εφοδιασμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου