ΤΟΠΙΚΑ

Επιστολές

επιστολές-851206

Το Δημοτικό Θέατρο
ανήκει στο λαό

Τιμή και δόξα στους τριακόσιους που έβαλαν τα στήθη τους μπροστά και δεν έγινε η εκδήλωση του Θηρίου στο Δημοτικό θέατρο της πόλης μας. Ναι, είναι αυτοί οι τριακόσιοι που ο δήμαρχος αποκαλεί απαξιωτικά μειοψηφίες που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης! Αυτή η μειοψηφία όμως με κίνδυνο να συλληφθεί, να προπηλακιστεί όπως στο παρελθόν το 1988 από τους μπράβους της ΑΓΕΤ, προάσπισε την αξιοπρέπεια και ματαίωσε τη φτηνή παντομίμα που θα ακολουθούσε. Οργή λαού, φόβος Θεού! Το Δημοτικό θέατρο του Βόλου φιλοξενεί πολιτισμό, αξίες, ήθος, σεβασμό στους πολίτες και γίνεται πόλος δημιουργίας των νέων μας. Απαγορεύουμε ρητά την όποια παρέκκλιση από τους στόχους που δημιουργηθεί και άνθησε. Τα πινάκια φακής που προσπάθησαν να εξαγοράσουν την αξιοπρέπεια του θεάτρου μας τους τα επιστρέφουμε πίσω! Δήμαρχε, άλλοι καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια της πόλης που σε εξέλεξε και σε τίμησε με το ανώτατο αξίωμα που μπορεί να σε δώσει. Δήλωσες αγωνιστής με περγαμηνές στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. Γι’ αυτό μη άθελα σου ενδώσεις. Στάσου ψηλά! Πρώτα ο πολίτης και η υγεία του και μετά όλα τα άλλα! Καιρός να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις!

Διονύσης Σταμάτης

Οι τιμές των ΕΛΤΑ
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά
Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να εκφράσω, μέσω της εγκρίτου εφημερίδας σας, την δυσαρέσκειά μου για την κατάφορη κλοπή από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε βάρος του Έλληνα Πολίτη και συγκεκριμένα:
Έστειλα με το Ταχυδρομείο τέσσερα δεματάκια με δώρα στα βαφτιστήρια μου στο χωριό, βάρους 150 γραμμαρίων το καθένα και πλήρωσα 12,00 €, δηλαδή 3,00 € το ένα!
Πριν από εμένα έστειλε ένας άλλος 5 δέματα ίδιου ή λίγο μεγαλύτερου βάρους και πλήρωσε 9,75 €, δηλαδή 1,95 € για κάθε δέμα!
Στη διαμαρτυρία μου προς την υπάλληλο γιατί εγώ να πληρώσω τόσο πολύ ακριβότερα από τον προηγούμενο πελάτη της, και μάλιστα για λιγότερα από εκείνον δέματα (54% περισσότερο το δέμα), μου απάντησε ότι σε αποστολή από πέντε και πάνω δεμάτων γίνεται έκπτωση, οπότε αν έκανα ένα ακόμη βαφτιστήρι θα μου στοίχιζε λιγότερο.
Κύριε Διευθυντά, στο τι επιβάρυνα περισσότερο τον ΕΛΤΑ εγώ από τον άλλο πελάτη τους; Όση ώρα έκανε η υπάλληλος να παραλάβει τα δέματά μου, τόση ώρα και περισσότερη έκανε να παραλάβει τα δέματα του άλλου πελάτη. Όσο αφορά στο κόστος επίδοσης αυτό είναι μεγαλύτερο για τα δέματα του άλλου πελάτη απ’ ότι για τα δικά μου; Μια και λιγότερα είναι, τα δικά μου, και στον ίδιο προορισμό πήγαιναν.
Συνεχίζοντας να διαμαρτύρομαι για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η υπάλληλος, για να μου αποδείξει ότι δεν έχει κάνει λάθος, μου έδωσε ένα αντίγραφο του τιμοκαταλόγου των ΕΛΤΑ, όπου διαπίστωσα με μεγάλη μου λύπη ότι για το δέμα που πλήρωσα εγώ 3,00 €, ένας άλλος πελάτης τους θα πλήρωνε μόνο 1,07 €! Εγώ δηλαδή ο απλός πολίτης πληρώνω το δέμα 180 % ακριβότερα από μια επιχείρηση, πελάτη των ΕΛΤΑ.
Αν αυτό κύριε Διευθυντά δεν αποτελεί καθαρή κλοπή σε βάρος του Έλληνα πολίτη, τότε ας αποδείξουν τα ΕΛΤΑ, απαντώντας στην έγκριτη εφημερίδας σας, το πώς τους αυξάνεται το κόστος εξυπηρετώντας απλούς πολίτες, περισσότερο από τους άλλους πελάτες τους.
Διαμαρτυρήθηκα για την αισχροκερδή αυτή συμπεριφορά, αρχές Δεκεμβρίου, εγγράφως, στον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ κο Ταπραντζή, που υπογράφει τον τιμοκατάλογο, καθώς και στον κο Γιακουμεττή, υπεύθυνο γενικό διευθυντή για την εμπορική πολιτική των δεμάτων, και αν και έχουν περάσει 3 μήνες περίπου, κανείς τους δεν μπήκε στον κόπο να μου απαντήσει. Προφανώς δεν δίνουν σημασία σε έναν Έλληνα πολίτη.
Σας παρακαλώ πολύ κύριε Διευθυντά να αναδείξετε μέσω της εγκρίτου εφημερίδας σας την αισχροκέρδεια αυτή και να πιέσετε και εσείς για να διορθωθεί αυτή η αδικία.
Δρ. Αιν. Εμμανουήλ
Υ.Γ. Μπορείτε να ζητήσετε από τα ΕΛΤΑ να σας χορηγήσουν την από 27 Σεπτεμβρίου 2007 Βασική Εγκύκλιό τους με αριθμό πρωτοκόλλου 1.4.3/159/101 και να ανατρέξετε στις σελίδες 45, 48, 49 και 32-34 όπου θα διαπιστώσετε το μέγεθος της αισχοκέρδειάς τους σε βάρος του απλού καταναλωτή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου