ΤΟΠΙΚΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Μικρή η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

ασφαλιστικο-μικρή-η-συμμετοχή-στις-κι-851206

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις με διαφορά μισής ώρας, πραγματοποίησαν χθες στο Βόλο εργαζόμενοι στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.
Στη συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, στην αίθουσα συγκεντρώσεων του ΕΚ, συμμετείχαν επίσης στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το Κοινωνικό Φόρουμ, ωστόσο η συμμετοχή ήταν ισχνή, παρόλο ότι τα ποσοστά στη στάση εργασίας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά ειδικά στις βιομηχανίες που άγγιξε το 80%. Στο δημόσιο τα ποσοστά συμμετοχής κινήθηκαν στο 50%.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην κεφαλή της πορείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και στελέχη του ΚΚΕ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι αντιδράσεις των συνδικάτων θα συνεχιστούν μέχρι την επόμενη Τετάρτη, 19 Μαρτίου, ημέρα της νέας πανελλαδικής εικοσιτετράωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το απεργιακό δελτίο χθες και σήμερα έχει ως εξής:
Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συνέχισαν για δεύτερη εβδομάδα την απεργία τους.
Στο χορό των κινητοποιήσεων από χθες με 24ωρη απεργία μπήκαν οι υγειονομικοί υπάλληλοι, όπως και οι Οδοντογιατροί που ζητούν αυτοτέλεια και αυτοδιαχείριση του ΤΣΑΥ, άρση της αδικίας για τους ασφαλισμένους μετά το 1993 και να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή.
Χθες και σήμερα πραγματοποιούν 48ωρη απεργία δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές και μηχανικοί. Χθες πρώτη μέρα της νέας απεργίας της ΕΔΜΥΔΑΣ, η συμμετοχή ήταν σχεδόν καθολική ξεπερνώντας το 90%.
Ρολά σήμερα μπαίνουν και στις Τράπεζες, αφού σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ σήμερα από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 11.00 π.μ. πραγματοποιεί 3ωρη στάση εργασίας η Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων.
Τα συνδικάτα, με αφορμή την χθεσινή 3ωρη στάση εργασίας, επισήμαναν ότι στο στόχαστρο των αλλαγών τίθενται τα δικαιώματα των γυναικών, των εργαζόμενων μητέρων ανήλικων τέκνων, των εργαζομένων στα βαρέα-ανθυγιεινά και των 40άρηδων και κάλεσαν τους εργαζόμενους να είναι έτοιμοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δεν υποχωρούμε
Ο Πρόεδρος του ΕΚΒ Ηλία Τασσιός κάλεσε χθες τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση πως απορρίπτουν τις αντιασφαλιστικές της επιλογές και αξιώνουν να τηρηθούν στο ακέραιο οι ρητές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, πως ΔΕΝ θα μειωθούν οι συντάξεις, ΔΕΝ θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, ΔΕΝ θα αυξηθούν οι εισφορές».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαλλαξία και έκανε λόγο για “βάναυσο πλήγμα εναντίον εκατομμυρίων εργαζομένων και επισήμανε ότι είναι απαράδεκτη η τακτική κατασυκοφάντησης του αγώνα των εργαζομένων που ακολουθείται, με το να επιχειρείται να στραφούν οι κοινωνικές ομάδες ενάντια η μία στην άλλη.
“Φτάνει πια, τόνισε ο κ. Τασιός, δεν μπορεί η εργασία να πλήττεται με τη διαρκή λιτότητα και την πρωτοφανή ακρίβεια και η κυβέρνηση να παραμένει αδιάφορος θεατής. Η ανοχή και η αντοχή μας τελείωσαν”.

Το ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας πραγματοποίησε συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ σήμερα στις 7 μ.μ. διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας πάλι για το ασφαλιστικό.
Για τις 19 Μαρτίου που έχει προκηρυχθεί η πανελλαδική 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, όπως ανακοινώθηκε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία της Ελευθερίας. Παρών στη συγκέντρωση ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στο Δήμο Βόλου, το Δήμο Νέας Ιωνίας και τη ΝΑΜ που μαζί με τους διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία με πλακάτ και συνθήματα κατά του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση.
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο συνδικαλιστής Δημ. Σιαφάκας, ενώ σε ανακοίνωση που διανεμήθηκε στους συγκεντρωθέντες από το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, υπογραμμίζεται: “Τα ελλείμματα των Ταμείων τα δημιούργησαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. μαζί με την πλουτοκρατία. Αυτοί έριξαν τα χρήματα των εργαζομένων στο Χρηματιστήριο και στον τζόγο των Τραπεζών. Αυτοί ευθύνονται για την μεγάλη εισφοροδιαφυγή και την κλοπή των εισφορών των εργαζομένων. Αυτοί ευθύνονται για την ανεργία και την υποαπασχόληση, για τα προγράμματα Στέιτζ της ανασφάλιστης δουλειάς. Τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης θα σημαδέψουν την ζωή του συνόλου των εργαζομένων, συμπληρώνοντας το αντιλαϊκό πλαίσιο των νόμων Σιούφα και Ρέππα. Το Ταμείο Αλληλεγγύης που διαφημίζει η κυβέρνηση στοχεύει να μεταφέρει τις ευθύνες της, τις ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, στους ίδιους τους εργαζόμενους.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου