ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Πρόταση για δημιουργία πολυχώρου

συριζα-μαγνησιασ-πρόταση-για-δημιουρ-851206

Πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει τη Μαγνησία στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 15 και 16 Μαρτίου.
Όπως τονίστηκε χθες στη συνέλευση της παράταξης στο Βόλο, όπου συζητήθηκαν οι πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οργανωτικά θέματα όσον αφορά στην μελλοντική πορεία του, οι διαδικασίες προς την πανελλαδική συνάντηση θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους ανθρώπους βλέπουν με ελπίδα τις εξελίξεις στο χώρο της Αριστεράς να εμπλακούν ενεργά σε συζητήσεις και δράσεις, που θα αφορούν τόσο γενικά ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό αλλά και τοπικά ζητήματα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει το τελευταίο διάστημα.
Έτσι σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμαστεί και το εναλλακτικό μοντέλο οργάνωσης που προτείνει το συμμαχικό εγχείρημα της Αριστεράς, μία διαδικασία όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τα κάτω, όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή διαδικασία.
“Η 1η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο, όπως τόνισε χθες ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Μιχάλης Καστρινάκης στη συνέλευση της παράταξης στο Βόλο, να ενεργοποιηθεί και να συσπειρωθεί όλο το διάχυτο και οργανωμένο δυναμικό που στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να βοηθήσει την προσπάθειά του, να διεξαχθεί μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση για τη νέα πολιτική κατάσταση και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτήν και επίσης να υπάρξουν κατευθύνσεις και προτάσεις για την παρέμβαση στα ανοικτά και σημαντικά μέτωπα της κοινωνίας.
Η ανοιχτή συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ και η Γραμματεία της στη Μαγνησία στην εισήγηση που θα παρουσιάσει και στην Πανελλαδική Συνάντηση στην Αθήνα προτείνει μεταξύ άλλων σε τοπικό επίπεδο να διερευνηθεί η προοπτική δημιουργίας γραφείων – στεκιού -πολυχώρου εκδηλώσεων, ο οποίος να είναι ελκτικός για πολίτες που δεν ανήκουν στο στενό πυρήνα της επιρροής, ξεπερνώντας την κλασσική εκδοχή των συνηθισμένων κομματικών γραφείων.
Προτείνεται επίσης η λειτουργία Συνέλευσης ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Ιωνία και όπου αλλού υπάρχουν προϋποθέσεις με προσανατολισμό τα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα.
Θα αναληφθούν παράλληλα πρωτοβουλίες για τη στήριξη λειτουργίας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργηθούν ομάδες δουλειάς θεματικού χαρακτήρα και τα πορίσματά τους να γίνονται θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις διαδικασίες που διαμορφώνονται οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (περιβάλλον, παιδεία).
Στις προτάσεις της Μαγνησίας περιλαμβάνεται επίσης να λειτουργήσουν ανοιχτές συνελεύσεις ΣΥΡΙΖΑ σε κλαδικό επίπεδο π.χ. Μηχανικών, Εκπαιδευτικών κλπ. όχι με συνδικαλιστικό αλλά πρωτίστως με πολιτικό προσανατολισμό, ενώ σύντομα αναμένεται η εκλογή νέας Γραμματείας.
Σε πανελλαδικό επίπεδο η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία τέλος θα προτείνει κεντρικά τη δημιουργία ενός ανοιχτού πολυμελούς πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου τοπικών και κλαδικών επιτροπών, με σκοπούς το άπλωμα της διαβούλευσης σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό συντρόφων από αυτόν του σημερινού σχήματος της ολιγομελούς Κεντρικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και την προώθηση του Πανελλαδικού συντονισμού, καθώς και της οριζόντιας διασύνδεσης των τοπικών επιτροπών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου