ΤΟΠΙΚΑ

Συνέδριο σταθμός στην πορεία του ΠΑΣΟΚ

συνέδριο-σταθμός-στην-πορεία-του-πασο-851206

Καθοριστική στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα θα είναι το 8ο Συνέδριο του Κινήματος, το οποίο αρχίζει σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του Ταε κβον ντο, τόνισε ο Γραμματέας του Εθνικού του Συμβουλίου Νίκος Αθανασάκης σε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του συνεδρίου, η δε Λούκα Κατσέλη μίλησε για συνέδριο υψηλών προσδοκιών.
Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, οι συζητήσεις στο συνέδριο θα αφορούν μεν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες, καθώς η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ο κατήφορος στον οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα πλήττει τους πολλούς, πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης.
Το συνέδριο, όπως ανέφερε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι σταθμός στην πορεία του Κινήματος, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα ενότητα και μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία για να οδηγηθεί η χώρα σε μια νέα πορεία και δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα στη νέα πορεία και με νέα αυτοπεποίθηση να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει.
Το συνέδριο θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα με μικρή εισαγωγική παρέμβαση του κ. Ν. Αθανασάκη, ενώ θα ακολουθήσει εκλογή προεδρείου και ομιλία του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου.
Μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου θα μιλήσει ο συντονιστής της ΚΟΕΣ Χρήστος Πολυζωγόπουλος και θα απευθύνει χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα.
Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των κομμάτων.
Από τη ΝΔ θα παραστεί ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρης Ζαγορίτης, από το ΚΚΕ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Κώστας Παρασκευάς και από το Συνασπισμό ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας.
Οπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, πρόσκληση απεστάλη και στον Αλέκο Αλαβάνο ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικης Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απάντησε -ευχαριστώντας για την πρόσκληση – ότι και τους δύο πολιτικούς σχηματισμούς θα εκπροσωπήσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Στο συνέδριο δεν έχει προσκληθεί και δεν θα παραστεί εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.
Οπως αναφέρθηκε, στις εργασίες του συνεδρίου έχουν κληθεί να παραστούν και να χαιρετήσουν εκπρόσωποι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς των γυναικών και αντιπροσωπείες των κυπριακών κομμάτων. Αυτή τη φορά δεν έχουν προσκληθεί ξένες αντιπροσωπείες.
Παράλληλα με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του συνεδρίου θα διεξάγεται διάλογος σε πέντε ενότητες, οι οποίες θα αναπτυχθούν σε 25 στρογγυλά τραπέζια.
Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης Γιώργος Ανωμερίτης έχει καλυφθεί το ποσοστό του 40% για τη συμμετοχή των γυναικών, ενώ δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί η ποσόστωση του 15% που είχε προβλεφθεί για τη συμμετοχή της νεολαίας, καθώς το ποσοστό αυτό υπερκαλύφθηκε και έφθασε το 23%.
Ο κ. Αθανασάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μεγάλο αριθμό των συνέδρων είπε ότι υπάρχει σχετική παράδοση στο ΠΑΣΟΚ.
Τόνισε επίσης ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη στις εκλογές όποτε και αν γίνουν, ενώ για τη συνάντηση του κ. Γ. Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα – κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα – ανέφερε ότι μπορούμε να συναντιόμαστε στο πεδίο των αγώνων και να έχουμε κοινές δράσεις, με ό,τι αυτό σημαίνει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου