ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκε η ΕΒΟΛ

βραβεύτηκε-η-εβολ-675616

Η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, βραβεύτηκαν προχθές το βράδυ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Νέα ΚΑΠ: Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελληνική Γεωργία».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η βράβευση του Νικήτα Πρίντζου, με τιμητική πλακέτα, έγινε από τον ίδιο τον Υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Με τη βράβευση της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήθελε να καταδείξει ότι υπάρχουν συνεταιριστικές οργανώσεις σαν την ΕΑΣ Βόλου και την ΕΒΟΛ, οι οποίες μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης ευημερούν, προοδεύουν και προσφέρουν οφέλη προς τον αγροτικό κόσμο.

Επίσης μέσα από αυτήν τη βράβευση, το Υπουργείο επιθυμούσε να παρουσιάσει την ΕΒΟΛ, καθώς αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, στην εκδήλωση πέρα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη βρέθηκαν οι γενικοί γραμματείς του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Κορασίδης, Μελάς και Ιατρίδης, οι πρόεδροι των οργανισμών ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και ο πρόεδρος της ΔΕΘ, όπως επίσης και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση, μίλησε ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης, όπως επίσης και επιστήμονες με ειδικότητα στην αγροτική πολιτική, ενώ χαιρέτισε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά την παρουσίαση των καινοτόμων αγροτών, συνεταιρισμών και επιχειρηματιών, ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι όλοι οι τιμηθέντες, προσκεκλημένοι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να τιμηθούν για τη διάκριση και την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροδιατροφικό τομέα.

Οσον αφορά το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ, αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα στο Νοέμβριο θα είναι έτοιμες οι κτιριακές εγκαταστάσεις 2.500τμ., «ανοίγοντας» 35 νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΒΟΛ Ν. Πρίντζο η ΕΒΟΛ προετοιμάζεται για το μεγάλο άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού. Ηδη ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές με την Αμερική, αλλά και Αραβικές χώρες, οι οποίες δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στο γιαούρτι της θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου