ΤΟΠΙΚΑ

Μπλάκ άουτ στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Βόλο

μπλάκ-άουτ-στις-διοικητικές-υπηρεσίε-675677

«Νεκρώνουν» οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Βόλο που είναι η κεντρική μονάδα με ότι αυτό συνεπάγεται για το «μπλάκ άουτ» που θα δημιουργηθεί εξαιτίας της πενθήμερης απεργίας των υπαλλήλων.

Από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή στο Διοικητικό Τομέα του ΙΚΑ στο Βόλο, το Τμήμα Μητρώου, Παροχών, Εσόδων, Ελέγχων και Συντάξεων αναμένεται οι υπάλληλοι να κατεβάσουν «ρολά» εξαιτίας της κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία τους και ο τοπικός σύλλογος του Νομού Μαγνησίας.

Η πενθήμερη απεργία για τα χρονικά του ΙΚΑ είναι πράγματι πρωτοφανής και παρά το γεγονός ότι «θα κοστίσει» στον οικογενειακό κορβανά των υπαλλήλων, που ήδη έχουν πετσοκομμένους μισθούς, αρκετά ευρώ, οι υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι τέλος στο δρόμο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων που ξεκινά άμεσα.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας αποφάσισαν χθες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του την καθολική συμμετοχή στις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από 16/9/2013 μέχρι και 20/9/2013 σημειώνοντας ότι «Οι πρώτες απολύσεις είναι γεγονός που αφορούν όλους μας και έπεται συνέχεια. Σαν εργαζόμενοι στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα στην Ελλάδα, είναι χρέος μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα ακολουθούσουν, να δώσουμε το έναυσμα της αντίστασης στην «παρωδία» των μνημονίων.

Ο αγώνας είναι κοινός και θα πρέπει να συμπορευτούμε όλοι μαζί, Δημόσιος & Ιδιωτικός Τομέας, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες» σημειώνει επίσης ο τοπικός σύλλογος.

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ βρίσκονται κυριολεκτικά σε τεντωμένο σχοινί καθώς την τελευταία δεκαετία το ανθρώπινο δυναμικό του Ιδρύματος που είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας, έχει μειωθεί σχεδόν κατά 40% σε ολόκληρη τη Μαγνησία ενώ οι παραιτήσεις συνεχίζονται με αυξημένο ρυθμό με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις λόγω των γνωστών αντίξοων συνθηκών, αυξημένος φόρτος εργασίας, δυσαρέσκεια των ασφαλισμένων, επικείμενες μειώσεις του εφάπαξ, κλπ.

Και όλα αυτά ενώ οι υπηρεσίες του ανέλαβαν και νέα αντικείμενα, όπως κομμάτι από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα, την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των μεγαλύτερων ασφαλιστικών φορέων, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ ενώ επίσης, στηρίζει τον ΕΟΠΥΥ με υπαλλήλους του που μετατάχτηκαν, αλλά και διοικητικά με το υπάρχον προσωπικό του ΙΚΑ.

Παράλληλα, στις αρχές του χρόνου, απολύθηκαν μετά από δικαστική απόφαση, 4 άτομα από την προκήρυξη 9Κ του ΑΣΕΠ, υπάλληλοι με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, εκπαιδευμένοι συνάδελφοι που στήριζαν επί δύο χρόνια στρατηγικές διευθύνσεις και τμήματα, όπως αυτά της απονομής συντάξεων και της είσπραξης εισφορών. Και μετά από όλα αυτά παραμένει ακόμη άγνωστο εάν και πόσοι υπάλληλοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας, αφού οι λίστες όπως καταγγέλουν οι συνδικαλιστές, «μαγειρεύονται» ακόμη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου